ТРЕБИЊЕ НЕ ЗАБОРАВЉА МОМИРА: Породици Булатовић уручено признање "Почасни грађанин"

Д. Ц.

30. 11. 2021. у 16:02

НАЈВЕЋЕ признање Почасни грађанин Требиња постхумно је додељено Момиру Булатовићу, некадашњем председнику Црне Горе и Владе Савезне Републике Југославије, а признање је уручено његовој супруги Нади и кћерки Нини.

ТРЕБИЊЕ НЕ ЗАБОРАВЉА МОМИРА: Породици Булатовић уручено признање Почасни грађанин

Фото: Д. Ц.

Породица покојног Булатовића, била је спречене да 13. новембра буде у Требињу на Свечаној седници Скупштине града, а приликом уручења у име породице захвалио се Балша Булатовић.

- Ја сам добио испред породице то огромно задужење и част да вам се захвалим иако знам да не постоје крупне речи које нисте заслужили да вам се упуте, а које немам, на вашој решености да постухумно уврситите Момира Булатовића у ред ваших отмених суграђана. Данас се не зна ко је срећнији и задовољнији и не зна се ко коме даје почаст и титулу. Да ли Требиње награђује Момира или он дарује своју ујчевину и Херцеговину – истакао је Балша Булатовић.

Раније је образложено да је Момиру Булатовићу додељено признање за помоћ Требињу у најтежим тренуцима Одбрамбено-отаџбинског рата, када је својим дипломатским умећем допринио да се Требиње сачува од непријатеља и да српски народ опстане на овом простору.

- Управо смо данас коментарисали да се одређен број Требињаца спаковао и отишао из Требиња али захваљујући Богу, Момиру и људима који су у то време проценили како треба радити ми смо данас овде и уживамо у слободи – рекао је градоначелник Трербиња Мирко Ћурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)