СТАЛНА БРИГА О СРПСКОЈ: Министар Александар Вулин посетио Источно Сарајево

М. РЕГОЈЕ

30. 11. 2021. у 06:08

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин јуче је посетио Источно Сарајево и том приликом истакао да МУП Србије успешно сарађује са МУП Републике Српске, када је у питању борба против криминала, као и у свакој другој области живота.

СТАЛНА БРИГА О СРПСКОЈ: Министар Александар Вулин посетио Источно Сарајево

Вулин у Основној школи "Свети Сава", Фото М. Регоје

- Србија као свој спољно-политички приоритет има Српску, и све док председник Александар Вучић буде на челу Србије, Српска ће бити чувана и водиће се рачуна о њој - нагласио је Вулин.

Са директором Агенције за безбедност саобраћаја РС Новицом Крунићем, министар Вулин је у ОШ "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву првачићима поделио  сликовнице, с циљем што боље заштите у саобраћају.

Вулин је додао да је највећи број деце која су страдала у саобраћају могао и даље да буде жив, само да су се поштовала саобраћајна правила.

- Република Србија улаже много у едукацију деце о безбедности у саобраћају, и сматрамо да и наша деца у Српској треба да буду чувана - истакао је Вулин.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић захвалио је министру Вулину на пријатељском односу према Српској и Источном Сарајеву, и истакао да је та посета веома значајна.

- У последње три године је Влада Србије издвојила 53 милиона евра за подршку различитим пројектима у готово свим општинама и градовима у Српској - рекао је Ћосић.

ИНТЕРАКТИВНИ БУКВАРИ

У ЦИЉУ васпитања безбедне генерације од пешака до возача, као и у Србији, свим првачићима у Српској подељено је 9.000 интерактивних буквара "Пажљивкова правила", док су деца предшколског узраста добила бојанке.

- На тај начин деца уче да буду сигурна и безбедна, али и да је њихова Србија увек ту за њих и да од њихових првих корака брине о њиховој безбедности - рекао је министар Александар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)