МАЈКИЋ: ОХР једини кривац, Срби спремни на дијалог

С. М.

29. 11. 2021. у 21:54

ДЕЛЕГАТ у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је данас да је ОХР кривац за кризу у БиХ, а да је решење повлачење закона који је наметнуо Валентин Инцко и одлазак страних судија из Уставног суда БиХ.

МАЈКИЋ: ОХР једини кривац, Срби спремни на дијалог

Фото Глассрпске

Мајкићева је појаснила да су делегати странака из Републике Српске данас дошли на седницу Дома народа како би још једном поновили своје ставове.

- Ми смо данас дошли да то и објаснимо и уколико се то не деси, нећемо учествовати у раду Дома народа. Гомила тога је неуставно, треба створити претпоставке, ако сте спремни за дијалог и ми смо, рекла је Мајкићева и додала да су у БиХ једностране одлуке доносили они који су руинирали Дејтонски споразум, који данас не личи на онај потписан 1995. године.

Мајкићева је подсетила да је делегате у Дом народа бирала Народна скупштина Републике Српске, те да они морају да се држе закључака те скупштине, а да су садашњу ситуацију узроковали високи представници.

Сагласила се са председавајућим Дома народа Бакиром Изетбеговићем, који је рекао да су због застоја штете огромне, али је истакла да се само стварају илузије да се не зна зашто овај дом не ради.

Мајкићева је подсетила да је Валентин Инцко наметнуо закон 23. јула, а да су 26. јула усаглашени закључци представника 10 политичких партија са седиштем у Републици Српској.

- Ми одбацујемо наметнуте одлуке, сматрамо их неприхватљивим и ништавним, поручила је Мајкићева и додала да је у Српској наметнуто 260 одлука.

Она је истакла да су и домаћи политичари криви, посебно СДА, која нема слуха за дијалог и разговор, наводећи да бошњачке политичке странке нису селе са друга два народа да причају како то чине са странцима од којих очекују да ће им направити државу, али греше.

Мајкићева је упитала да ли се сматра да ће проблеми нестати ако се уведу санкције српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, и истакла да је све што је Додик рекао и урадио у складу са Дејтонским мировним споразумом.

- Нема тог пословника који може да нас присили да учествујемо и седимо са онима који нису спремни да разговарају о проблемима у Би", рекла је Мајкићева и поновила разлоге због којих српски делегати неће долазити на седнице, а додала је и да ће ускоро Народна скупштина Републике Српске разматрати шест важних документа који ће одлучити судбину Српске, па и БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИСКРЕНА: Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака