СЛАВИЋЕ НА БАШЧАРШИЈИ: Након Дана БиХ у Бањалуци, стиже иницијатива из Српске

С. М.

27. 11. 2021. у 07:13

НАКОН што је у Бањалуци у четвртак прослављен такозвани Дан државности БиХ 25. новембар у организацији СДП, политички кор Српске поручује да ће се 9. јануар Дан Републике славити и обележити у Сарајеву. Саговорници "Новости" истичу да није битна локација где ће се у Сарајеву обележити Дан РС и да то може бити и на Башчаршији.

СЛАВИЋЕ НА БАШЧАРШИЈИ: Након Дана БиХ у Бањалуци, стиже иницијатива из Српске

Са раније прослава Дана Републике / Фото С. М.

Ненад Стевандић, лидер Уједињене Српске, каже да је након скупа СДП, Бањалука показала да је најтолерантнији град на свету, јер је игнорисала скоро 500 оних који би да је освоје и понизе.

- Видимо се 9. јануара у Сарајеву - поручио је Стевандић.

И Ненаду Нешићу, лидеру ДНС не смета што је СДП направио "туристички поход" у Бањалуку, да би у главном граду Српске прославили свој празник.

- Надам се да су оставили мало новца у Бањалуци. С друге стране, Српска је поново показала своју ширину, отвореност и демократичност, и да су сви равноправни и слободни, и да могу славити своје празнике. На то сам поносан. Такође, размислићемо да и ми почнемо организовати прославе у Сарајеву поводом Дана РС. Било би лепо да и ми имамо ту исту слободу и права у Сарајеву, као и они у Бањалуци. Требало би да покажу разумевање ако су у Бањалуку дошли из уверења, а не ината и с надом да ће испровоцирати неки инцидент - закључио је Нешић.

Радован Ковачевић, портпарол СНСД, каже да се Дан Републике не слави да би било кога вређали, провоцирали.

ПРАЗНИЦИ

СРПСКА поштује све који живе у БиХ и тражи поштовање за своје празнике. Прославићемо Дан Републике на величанствен начин, а овај празник се слави и изван граница Српске.

- Нећемо никада славити Дан Републике да би некога провоцирали - поручио је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)