ДОДИК: Док се не повуче Инцков закон, нема разговора ни о чему

С. М.

26. 11. 2021. у 14:53

СРПСКИ члан Председништва БиХ изјавио је да уколико ОХР или они који командују том одметнутом институцијом не повуку закон који је наметнуо Валентин Инцко нема разговора ни о једној теми, па ни теми коју третира тзв. Инцков закон.

ДОДИК: Док се не повуче Инцков закон, нема разговора ни о чему

FOTO: Novosti

Упитан да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића да је раније предлагао да се усвоје нове измјене Кривичног закона БиХ које би поред онога што садржи наметнути тзв. Инцков закон садржавао и забрану негирања злочина почињених у Јасеновцу, те да је "Додик сад дошао на то што је он предлагао пре месец дана, српски члан Председништва одговорио је да би Изетбеговић могао да записује састанке ако га већ памћење издаје.

-Изетбеговићево помињање Јасеновца и покушаји да нас увуку у причу о изменама Кривичног закона, подваљујући нам Јасеновац, непримерено је и то сам већ говорио. Јасеновац и Диња Градина нису, нити ће бити предмет било чије трговине, Ми не желимо да се законом утерује истина о геноциду над Србима. Ми знамо шта је било, цивилизован свет зна шта је било, нама никакав закон неће уређивати страдање, нити ћемо друге законом терати да увазе наше жртве, нагласио је Додик.

Осим што је неприхватљиво с тог становишта, покушај да се изједначи злочин у Сребреници и злочин у Јасеновцу је нови злочин и на то сигурно нећемо пристати, поручио је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)