НОЖЕМ ИЗБО ДЕЧАКА (15): Крвави напад на децу - откривен и мотив

О.М.

23. 11. 2021. у 17:08

Брано Митровић (51) из Патковаче код Бијељине ухапшен је због сумње да је покушао убити 15-годишњег дечака кога је избо ножем по грудном кошу.

НОЖЕМ ИЗБО ДЕЧАКА (15): Крвави напад на децу - откривен и мотив

Д.Поздеровић

Крвави напад одиграо се синоћ око 21.30 часова, а мотив је по свему судећи то што је група деце често задиркивала и провоцирала Митровића, који важи за самотњака.

У полицији сазнајемо да је Митровић раније у више наврата позивао полицију, жалећи се да га група деце узнемирава. Сметало му је то што галаме око његове куће, бацају ствари на прозор, а наводно су га често провоцирали и изазивали, називајући га погрдним надимком.

- Митровић је синоћ у 21.25 часова позвао полицију и пријавио да га узнемирава група деце, те да је једног од њих покушао да задржи и да је том дечаку испао мобилни телефон. Међутим, неколико минута касније полицији је пријављен покушај убиства 15-годишњег дечака - наводе у полицији.

Портпарол ПУ Бијељина Александра Марић каже да су злочин у 21.35 часова пријавили лекари Медицинског центра у Бијељини.

- Дежурни лекар обавестио је полицији да им је довезен малолетник, рођен 2006. године, са више убодних рана од ножа у горњем делу дела. По изјавама лекара он је задобио тешке повреде, али није животно угрожен - рекла је Марић.

Појашњава да је осумњичени убрзо идентификован и ухапшен.

- Извршен је увиђај којим је руководио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Том приликом је пронађен и изузет ножем којим је напад извршен - истиче Марић.

Митровић је спроведен на криминалистичку обраду и биће предат у надлежност тужилаштва. Наводно се ради о психички нестабилној особи, што ће бити предмет даљих вештачења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕБЕ ЗАРАЖЕНЕ КЛЕПСИЈЕЛОМ СУ СТАБИЛНО: Бактерија изазива тешке инфекције, новорођенчад одмах по рођењу пребачена у УКЦ РС