ДИРЕКТОР "ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ РС" ПРЕБАЧЕН У УКЦ: Лука Петровић хеликоптером транспортован у болницу након саобраћајне несреће

С. М.

18. 11. 2021. у 14:25

ГЕНЕРАЛНИ директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић транспортован је у Универзитетски клинички центар Републике Српске, потврдио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

ДИРЕКТОР ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ РС ПРЕБАЧЕН У УКЦ: Лука Петровић хеликоптером транспортован у болницу након саобраћајне несреће

Фото Независне Новине

Он је рекао да је због сложене метеоролошке ситуације Петровић друмским путем довезен из Фоче у Лукавицу, а потом транспортован из Лукавице за Бањалуку гђе је примљен у УКЦ.

Петровић је јуче примљен у Универзитетску болницу у Фочи са повредом вратне кичме и преломом десне надлактице. Повређен је јуче ујутро у саобраћајној незгоди на путу Фоча-Тјентиште.

Кустурић је навео да је ово био 38 ваздушни медицински транспорт у овој години.

Он је додао да припадници Хеликоптерског сервиса и даље настављају да успешно обављају своје задатке транспорта пацијената ваздушним путем због све већег броја захтева за овим начин транспорта последњих година.

Истакао је и да је порастао број операција гашења пожара из ваздуха које су ове године припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске извршавали у великом броју у сарадњи са Републичком управом Цивилне заштите.

- Као што је познато, за обје врсте операција, неретко, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске добијају позиве из Федерације БиХ што је знак да је Хеликоптерски сервис стекао и оправдао поверење грађана и институција изван Републике Српск", закључио је Кустурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво