ЗБОГ СИНОВА ПУЦАО У СУПРУГУ: Милановићу шест и по година затвора

О.Матавуљ

10. 11. 2021. у 15:58

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је Здравка Милановића (67) из Лакташа на шест и по година затвора због покушаја убиства супруге Невенке, коју је ранио са два хица из ловачке сачмарице.

ЗБОГ СИНОВА ПУЦАО У СУПРУГУ: Милановићу шест и по година затвора

О.Матавуљ

Милановић је оглашен кривим за покушај убиства и недозвољено држање оружја и муниције. У образложењу пресуде судија Благоје Драгосављевић је рекао да је оптужени дело починио с умишљаљем и урачунљивом стању.

Злочин се догодио 15. марта ове године око 23 часа у њиховој кући у селу Чардачни код Лакташа. Здравко је супругу ранио у раме и груди, а вештачењем је утврђено да је погођена са 120 зрна сачме.

У пресуди се наводи да је кобне вечери Милановић узео ловачку пушку, ушао у собу у којој је лежала Невенка и повишеним тоном јој рекао да устане из кревета. Након што је устала, цев пушке је усмерио ка њој. У покушају да се одбрани Невенка је руком ухватила цев коју је одгурнула, а Здравко је повукао ороз и погодио је у раме. Након тога, оптужени је одгурнуо супругу и цев усмерио ка њеној глави. Невенка је поново у последњи час одгурнула цев и муж је испалио хитац који је погодио у груди.

Током суђења Невенка је испричала да је критичног дана Здравко њихове синове назвао "лошим људима", те им говорио да више не долазе у његово двориште. Разлог тога је био у томе што је синовима замерао то што је Невенка раније те године ишла код снаје у Аустрију, што је њеном мужу итекако сметало.

Невенка је посведочила и да јој непосредно пре рањавања Здравко говорио да се не слаже да она комуницира с њиховим синовима. Одговорила му је да се "деце неће одрећи", да би он узвратио претњом: "Убићу те", а затим је пуцао

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)