САЗНАЈЕМО: У Бањалуци приведени осумњичени за пљачку у Никшићу у којој је погинуо радник Поште

О.Матавуљ

05. 11. 2021. у 10:58

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор С. А. из Билеће и П. З. из Лакташа због сумње да су учествовали у оружаној пљачки поште у Никшићу, у којој су маскирани разбојници убили радника обезбеђења Љубишу Мрдака и наводно украли око 400.000 евра.

САЗНАЈЕМО: У Бањалуци приведени осумњичени за пљачку у Никшићу у којој је погинуо радник Поште

Фото В. К.

Како сазнају "Новости", притвор је одређен на предлог Републичког јавног тужилаштва Републике Српске и то по замолници црногорског правосуђа, док се не стекну услови за екстрадицију осумњичених.

- Судија за претходни поступак одредио је притвор П. З. и С. А. због постојања основане сумње да су починили кривично дело тешко убиство при извршењу разбојништва. Притвор може трајати најдуже месец дана, односно до 2. децембра ове године - саопштено је из Окружног суда у Бањалуци.

Додаје се и да је притвор одређен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке или саучеснике, те скривањем или уништавањем доказа, као и због саме тежине кривичног дела и такозваног узнемирења јавности.

Крваво разбојништво у Никшићу извршено је 20. октобра ове године када су разбојници, наоружани аутоматским пушкама, напали возило и раднике „Security guard Montenegro” који су обезбеђивали транспорт новца. Разбојници су новчану пошиљку чекали у возилу "нисан кашкаи" на паркингу иза поште и када је новац стигао бибер спрејом су попрскали два члана обезбеђења и кундацима их ударали по глави и телу. Колегама из обезбеђења је у помоћ прискочио Мрдак који се супроставио разбојницима и један од њих му је из близине пуцао у груди. Несрећни човек је превезен у болницу у којој је убрзо подлегао повредама. После пљачке разбојници су побегли до места Гребице, где су запалили "нисан" за који је утврђено да је 8. септембра украден у Шантићевој улици у Дервенти. Управо је то возило било кључно за откривање умешаности С. А. и П. З. у разбојништво. Већ у првим данима истраге С. А. је испитан на те околности у Окружном јавном тужилаштву у Требињу, али му тада није затражена мера притвора.

Истовремено, црногорска полиција је због умешаности у пљачку привела М. К. из Никшића, док се за осталим разбојницима трага.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)