ДОДИК О ПОСЕТИ ИЗАСЛАНИКА САД: Не очекујем ништа од посјете Палмера

С. М.

28. 10. 2021. у 15:04

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да не очекује ништа од посете специјалног изасланика САД за изборну реформу Метјуа Палмера, који је задужен само за Изборни закон, те истакао да је то надлежност која је отета од ентитета и међу првима пребачена на ниво БиХ.

ДОДИК О ПОСЕТИ ИЗАСЛАНИКА САД: Не очекујем ништа од посјете Палмера

фото ДГаврић

Додик је истакао да је та надлежност пребачена на ниво БиХ у настојању да се гради држава, а нису ништа изградили и све је доведено у питање.

- Палмер је редукован само на једно питање и око тог једног питања редукован је више на сам однос између Муслимана и Хрвата да дођу до неког решења. Са становишта изборног процеса, закона, можемо да причамо, све остало је само дио куртоазије и ништа више,рекао је Додик.

Он је истакао да није предвиђено да у БиХ владају странци, него да влада Устав.

- Муслимани су приграбили неке надлежности путем интревенција високих представника и судија Уставног суда БиХ - странаца и то сада очајно чувају. Зато стално прича да је напад на уставни поредак све што ви кажете да није у складу са Уставом. За њих је све уставно што отму, а не оно како пише, истакао је Додик.

Он је навео да "политички односи у БиХ неће имати никакво кретање", док се не буду вратиле те ствари као основне на ниво онога што јесте.

- Имаћемо само застој, поручио је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)