ОПОЗИЦИЈА НИЈЕ ПОДРЖАЛА ДОДИКА: Бурна седница Народне скупштине РС у Бањалуци o одлукама Председништва БиХ

С. М.

28. 10. 2021. у 07:13

БУРНА посебна седница Народне скупштине РС у Бањалуци о одлукама Председништва БиХ на које је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, ставио вето, завршена је неусвајањем Додиковог захтева којим би се поништили ставови са седнице Председништва БиХ.

ОПОЗИЦИЈА НИЈЕ ПОДРЖАЛА ДОДИКА: Бурна седница Народне скупштине РС у Бањалуци o одлукама Председништва БиХ

Фото Новости

Наиме, за Додикову одлуку гласало је 54 посланика, док су два била против, што значи да нема двотрећинске већине за улагање вета.

Посланици опозиционих странака Републике Српске СДС, ПДП, СПС нису присуствовали гласању на седници НС РС.

Оно што је добро за РС је да тачке о којима су се изјашњавали посланици не штетe интересима РС већ се већином ради о протоколарним тачкама. Опозиција је напустила седницу јер се целодневно заседање претворило у свађу Милорада Додика и посланика опозиције.

У међусобним оптужбама нису се бирале речи и пале су тешке оптужбе за криминал и корупцију. Додик је истакао и да је опозиција добила налог из Сарајева да опструише посебну седницу НС РС.

- Онда ће бити да Народна скупштина није подржала српског члана Председништва БиХ, да смо постали слаби и немоћни. Они су ово намерно урадили и несумњиво нису могли да претрпе оно што сами говоре о себи - рекао је Додик.

Из опозиције су поручили Додику да злоупотребљава Народну скупштину РС и да је иста претворена у позориште и изгубила је дигнитет, и додали када буде стварно требало да се заштите интереси РС они ће бити на гласању.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)