ОГЛАСИО СЕ ДОДИК ПРЕД СЕДНИЦУ: Поштоваћу закључке Народне скупштине РС

С. М.

27. 10. 2021. у 12:28

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да треба повући раније дате сагласности Републике Српске за формирање Оружаних снага, ВСТС и индиректних пореза и истакао да ће поштовати и закључке Народне скупштине чија је посебна седница данас заказана на његов захтев.

ОГЛАСИО СЕ ДОДИК ПРЕД СЕДНИЦУ: Поштоваћу закључке Народне скупштине РС

ФОТО РТРС

- Верујем да би седница НСРС о надлежностима могла да буде одржана половином следећег месеца и да ће на дневном реду бити сва питања на којима радне групе предано раде - рекао је Додик и поновио да Република Српска има своја права.

Додик је рекао да је са председником Хрватске Зораном Милановићем јуче разговарао више од три сата, те да су један другог упознали о свим важним политичким темама у БиХ, Хрватској, региону и ЕУ.

- Разговор је резултовао приближавањем и утврђивањем заједничких ставова, а то је да је неопходно обезбедити стабилно и безбедно окружење у БиХ, које је предуслов и регионалне стабилности, те да стабилност није ако неки покушавају да актуелна неслагања у БиХ искористе као начин да дестабилизују ситуацију кривећи друге, а у суштини имајући намеру да кроз то још више дезавуишу и разграде права конститутивних народа у БиХ - рекао је Додик.

Он је рекао да су истакли значај конститутивних народа и њихових права, а указано је и да је дошло до низа материјалних кршења Устава БиХ. Додик је најавио да ће Српска обезбедити десет смештајних објеката за породице које су остале без крова над главом у Глини и околини ако је могуће до зиме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)