ЦВИЈАНОВИЋ О НАПАДИМА НА ДОДИКА: Писанија Звиздића и Изетбеговића показују немоћ!

Танјуг

26. 10. 2021. у 21:53

ПРЕДСЕДНИЦА РС Жељка Цвијановић изјавила је да је писмо које су упутили председавајући Представничког и Дома народа парламента БиХ, Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић, на неколико стотина адреса у ЕУ и САД, уобичајени манир бошњачких политичара који су, како каже, неспособни за заједнички живот и дијалог, па то настоје да камуфлирају којекаквим писанијима на разне стране адресе.

ЦВИЈАНОВИЋ О НАПАДИМА НА ДОДИКА: Писанија Звиздића и Изетбеговића показују немоћ!

Фото: Д. Гаврић

Упитана да прокоментарише писмо у којем Звиздић и Изетбеговић траже да се хитно реагује поводом кризе у БиХ, коју су, како тврде, изазвале власти РС, Цвијановићева је одговорила да је тражити помоћ од других земаља или организација, а не причати у оквиру оне земље коју називаш својом, патетично, преноси РТРС.

- Уобичајено је и да бошњачки политичари својатају институције на нивоу БиХ и на те стране адресе упућују своје ставове, који нису заједнички и не припадају свима који учествују у раду тих институција. Осим тога, управо се бошњачки кадар понаша изван Уставом и законом прописаних процедура, а довољно је видети шта раде министар иностраних послова или министар одбране у Савету министара - рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да управо тај кадар урушава веру да су заједнички живот или договор у БиХ могући, преносе Независне новине.

- Тако је и ово писаније Изетбеговића и Звиздића само став бошњачких политичара, али не и БиХ, као што није ни институција у којима седе ако и та држава, а и те институције припадају свима, а то значи и Србима и Хрватима и Бошњацима - истакла је Цвијановицева.

Према њеним речима, проблеми у БиХ се једноставно могу решити, да то желе бошњачки политичари, али они, како тврди, упорно показују да не желе.

- Оптуживати стално друге са којима наводно заједно живиш и стално критиковати земље у окружењу показује немоћ, али и трагичну размаженост на коју су их научили управо странци и високи представници. Једини који угрожавају заједничку државу су они који не желе прихватити да је заједничка, а то су потписници овог писма и они који заједно с њима хорски нападају Републику Српску - закључила је Цвијановићева.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - СНС ОБЕЛЕЖАВА 13. РОЂЕНДАН: Садња дрвећа код Парка пријатељства на Ушћу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)