ЗА ОТМИЧАРЕ - ПРИТВОР: Истрага о планирању отмице адвоката Милоша Стевановића

О. МАТАВУЉ

27. 10. 2021. у 07:13

РЕПУБЛИЧКО јавно тужилаштво РС затражило је одређивање једномесечног притвора власници фирме "Крушик" Диани Јовић Цветиновић, Сањи Ступар и Игору Перићу из Бијељине осумњиченима за планирање отмице адвоката Милоша Стевановића.

ЗА ОТМИЧАРЕ - ПРИТВОР: Истрага о планирању отмице адвоката Милоша Стевановића

Дианa Јовић Цветиновић, Фото Новости

Драгица Тојагић, портпарол Тужилаштва РС, каже да се сви терете за кривично дело отмице.

- Након саслушања осумњичених предметни тужилац је ставио предлог за одређивање једномесечног притвора. Притвор је затражен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати поступак скривањем доказа и утицајем на сведоке, због опасности да доврше или понове покушано дело, те због тежине дела и такозваног узнемирења јавности - рекла је Тојагићева.

О предлогу ће одлучивати Посебно одељење Окружног суда у Бањалуци.

Према незваничним информацијама, група је план отмице сковала како би од Стевановића наплатили дуг од око 500.000 КМ који је имао према Јовић Цветиновићевој. Оперативни подаци указују да су осумњичени пратили Стевановића како би утврдили његове навике и план је био да га у саобраћају пресретну и отму. Потом би од његове породице тражили откуп, односно новац како би Стевановића пустили на слободу.

Колико су били озбиљни у својој намери сведочи и чињеница да су за то припремили и оружје, односно два пиштоља које је полиција пронашла и одузела.

Подсетимо Стевановић и Јовић Цветиновићева били су у добрим пословним односима, све док фирма његове породице "Стандард групе" од Јовић Цветиновићеве није купила фирму "Шоп&Го". Договорили су цену од милион КМ, али је адвокат наводно уплатио само пола износа. Уследио је судски спор који је првостепено закључен у корист Јовић Цветиновићеве.

Продаја је пресудом поништена, а "Стандард групи" наложено да јој исплати 500.000 КМ са затезном каматом.

Без коментара

МИЛОШ Стевановић ни јуче није желео да се оглашава о целом случају, наводећи да не жели да омета истрагу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)