ДИЛЕРИМА 13 ГОДИНА ЗАТВОРА Продавали марихуану у Градишци

О.М.

26. 10. 2021. у 16:36

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је четворо дилера из Градишке на укупно 13 година и пет месеци затвора због неовлаштене трговине дрогом у предмету ”Мерлин 2”.

ДИЛЕРИМА 13 ГОДИНА ЗАТВОРА Продавали марихуану у Градишци

фото МУП РС

Највећа казна од пет и по година затвора изречена је Миладину Видачковићу, док је његова супруга Слађана осуђена на три године затвора. Памела Дукић осуђена је на две и по године, а Расим Хајдер на две године и пет месеци затвора. Сви су оглашени кривим за недозвољену производњу и промет дрогом, те за омогућавање уживања дроге.

Истовремено Слађана Видачковић је ослобођена кривице да је приликом спровођења нанела телесне повреде полицајки, којој је откинула нокат с прста шаке.

У пресуди се наводи да су оптужени од друге половине 2016. до 14. новембра 2019. године неовлаштено држали и продавали марихуану на подручју Градишке и то већем броју уживалаца за износе од 10 до 100 КМ. Миладин је, како се наводи у пресуди, од њему познатих особа набављао марихуану и у више наврата је продавао, док је Слађана исто то чинила када он није био код куће. Суд сматра да су њих двоје деловали као чланови групе. 

Видачковић је осуђен и да је од 2018. до средине новембра 2019. у више наврата марихуану продавао Памели Дукић и Расиму Хајдеру, који су је потом даље препродавали крајњим корисницима. Суд сматра да нема доказа да су Дукићева и Хајдер били чланови групе дилера, већ да су деловали самостално, па су и осуђени за блажи став кривичног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)