ДОЛИЈАО КАПИТАЛАЦ ЗУЛУМЋАР: Ловци у Дервенти одстрелили огромну звер - дивље свиње направиле велику штету сељацима

Н. Ђурић

24. 10. 2021. у 15:21

ДЕСЕТИНАМА хиљада марака мере се штете од крда дивљих свиња на похараним дервентским и другим посавским кукурузним пољима, и то у јеку лова на њих, пренеле су „Новости“ недавно вапаје очајних пољопривредника.

ДОЛИЈАО КАПИТАЛАЦ ЗУЛУМЋАР: Ловци у Дервенти одстрелили огромну звер - дивље свиње направиле велику штету сељацима

Фото: Н. Ђурић

Након тога интезивирани су ловни походи свих секција Ловачкег удружења "Мотајица“ Дервента.

Овдашњи ратари упозорили су да се њихова штета готово свакодневно увећава, да су им житарице некако преживеле велику сушу али тешко да ће апетите дивљих свиња. Тако је само на више од 400 дунума поља под кукурузом Марјановића на Модрану штета одавно процењена на више од 10.000 марака.

А крда и даље кидишу на њима сласна кукурзна и друга поља, које ојађени домаћини настоје да, осим са псима, одбране и плинским топовима. Међутим, очито је да су свиње већ огуглале и на те звучне плотуне.

- Две дивље свиње са 18 прасића упале су ми у парцелу од 120 дунума и експресно слистиле кукуруз на око 20 дунума на Модрану - пожалио се очајни Марјановић, који је "кукурузни пир" документовао и снимком надзорне камере.

А, да су вапаји ратара, ипак, допрли и до овдашњих ловаца сведочи и вест да је баш на Модрану устрељен један од огромних зулумћара.

- Реч је о капиталцу тешком чак 130 килограма. Устрељен је захваљујући "мирној руци" Славена Даниловића, али и драгоценом садејству осталих колега ловаца и, свакако, поузданих керова гонича - саопштили су из Ловачке секције Велика Сочаница.

Међутим, ово је само један од незаситих зулумћара који хара дервентским пољима, па ловци настављају са акцијама.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: НАУЧНА СЕНЗАЦИЈА - Открића над Сићевачком клисуром бацају ново светло на историју

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)