ПРИКУПЉЕНО СТО ЈЕДИНИЦА КРВИ: Хуманитарна акција поводом славе Угљевика (ФОТО)

В.Митрић

23. 10. 2021. у 20:49

У АКЦИЈИ добровољних давалаца крви, која је организован у Угљевику, у поводом општинске крсне славе - Свете Петке Параскве добијено је 100 доза ове драгоцене течности.

ПРИКУПЉЕНО СТО ЈЕДИНИЦА КРВИ: Хуманитарна акција поводом славе Угљевика (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Организатор ове хуманитарне акције, која је окупила више од сто добровољних даваоца крви из Републике Српске је Добровољно друштво давалаца крви  “Рудар” а општина Угљевик генерални покровитељ.

Председник ДДДК “Рудар” Милан Марковић рекао је да је данашња акција традиционална.

- Прикупљену крв дарујемо Заводу за трансфузију крви у Бијељини, а они је прослеђују тамо где је потребно. Учествујемо у свим акцијама које се организују широм Републике Српске и Србије - рекао је Марковић.

- Са нама су данас у Угљевику и пријатељска друштва из Србије и Црне Горе али они данас не дају крв рад јер нам је одобрено до 120 доза да се прикупи - навео је Марковић.

Давоце крви посјетио је и поздравио начелник Угљевика Василије Перић који је истакао да је ДДДК “Рудар” у овом крају и целокупној регији најорганизованије друштво добровољних даваоца крви.

- Увек смо нашу крсну славу започињали хуманитарним активностима, а важно је да се, посебно у овим временима, покаже хуманости и сигурно је да овакво ангажовање нашег друштва добровољних даваоца крви значи пуно за све наше суграђане, како за грађане Угљевика а тако и оне широм Републике Српске а и наше матице Србије . рекао је Перић.

Перић  се захвалио руководству ДДДК “Рудар” и свим даваоцима, али и  онима који подржавају њихов рад и пожелео да и у будућем период наставе тако добро да раде.

Лекар Далиборка Тришић из Завода за трансфузију крви Бијељина, истакла је одличну сарадњу са ДДДК “Рудар” из Угљевика.

- Крв мора да чека пацијента а не пацијент крв и зато је важно располагати довољним количинама крви свих крвних група које прикупљамо на овај начин кроз хуманитарне акције – рекла је Тришићева.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)