ОДБРАНА ТВРДИ - КРАЂЕ НИСУ ДОКАЗАНЕ: Тужилаштво БиХ предложило притвор тројици осумњичених за отимање аутомобила

О. МАТАВУЉ

23. 10. 2021. у 06:08

ТУЖИЛАШТВО БиХ затражило је одређивање једномесечног притвора Марку Трифковићу, званом Жижан из Пала, Желимиру Кнежевићу из Бањалуке и Мирославу Милинковићу из Сокоца осумњиченима за организовани криминал у вези са крађама аутомобила.

ОДБРАНА ТВРДИ - КРАЂЕ НИСУ ДОКАЗАНЕ: Тужилаштво БиХ предложило притвор тројици осумњичених за отимање аутомобила

Фото МУП РС

Сви су ухапшени у заједничкој акцији МУП РС, и сарајевске и тузланске полиције због сумње да су од почетка 2021. били чланови организоване криминалне групе која је крала скупоцена возила на подручју Сарајева, Тузле и Добоја, а потом их препродавали у БиХ и Црној Гори.

Трифковићев бранилац Дражен Зубак каже да је његов клијент током саслушања износио своју одбрану, оспоравајући наводе који му се стављају на терет.

- Он у потпуности оспорава везу са тим кривичним делима. У предлогу за притвор наведено је свашта. Нисмо имали доказе на увид, али из чињеничних навода мој утисак, као адвоката, јесте да ту има врло мало или никако доказа против мог брањеника - рекао је Зубак.

Фото МУП РС

Незванично сазнајемо да је Трифковић полицији поново постао интересантан и у оквиру истраге о убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су убијени у октобру 2018, када су покушавали да спрече крађу аутомобила.

Међутим, Зубак тврди да Трифковић сада, као ни након хапшења у јануару 2020. није саслушаван на те околности.

- Он нема никакве везе са тим кривичним делом - тврди Зубак.

Подсетимо, група је ухапшена у среду, а у претресима полиција је пронашла и одузела девет крадених возила, делове аутомобила и другу опрема која се доводи у везу са крађама.

Вишеструки преступници

МАРКО Трифковић важи за вишеструког преступника и један од оптужених у предмету "Волан" који се води пред Судом БиХ против 27 особа које се терете за организоване крађе и препродаје око 200 аутомобила, вредних више милиона марака. Желимир Кнежевић је био члан криминалне групе која је 2005. године раскринкана у акцији "Екскалибур" због крађа возила у Бањалуци и осуђен је на 18 месеци затвора.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)