ВУЧУРЕВИЋ ЖЕСТОКО О ЧЛАНОВИМА РУКОВОДСТВА ПДП: Имају станове у Британији, уцењују, узимају новац !

С. М.

22. 10. 2021. у 15:35

НЕКАДАШЊИ високи функционер ПДП Славко Вучуревић изнио је данас у Требињу низ тешких оптужби на ову партију, међу којима су и узимање огромних сума новца за одређене позиције, те да поједини чланови руководства имају станове у Великој Британији. Вучуревић је истакао да појединци желе да да уруше партију да би на наредним изборима добили мандат само они који могу да плате.

ВУЧУРЕВИЋ ЖЕСТОКО О ЧЛАНОВИМА РУКОВОДСТВА ПДП: Имају станове у Британији, уцењују, узимају новац !

ФОТО АТВ

Он је нагласио да има сазнања о “прању” више десетина милиона евра, позивајући судске органе да покрену истрагу о бројним криминалним радњама у ПДП, које, како је истакао, превазилазе здрав разум.

– ПДП више није ни странка ни партија, већ канцеларија колаборационистичког и квислиншког тима, који све ради за одређену своту новца. Имам информације и да су од чланова ПДП тражили да бјанко потпишу изјаве да поклањају по 5.000 КМ партији, а да новац не морају да дају, већ да ће он да дође са стране, навео је Вучуревић.

Он је додао да многи чланови то нису прихватили, а да захтев за истрагом тих навода никада није добио сагласност врха ПДП.

Вучуревић је истакао да се у странци ПДП купују одређене позиције и навео примјер да се 50.000 КМ плаћа за позицију директора агенције или предузећа, те да се плаћало и за именовање на мјесто амбасадора.

– Мене су поставили за амбасадора, а претходне ме 18 месеци вукли са једном те истом причом. Нисам им дао новац, али сам зато разговарао са Младеном Иванићем и било му је све јасно,навео је Вучуревић.

Према његовим речима, притисак на ПДП у Требињу је само дио њихове познате кампање коју су водили и у прошлим временима.

– На тај начин је смењен човек у Градишци, сада раде то у Приједору, Палама и Требињу, а то су најбољи одбори ПДП, нагласио је Вучуревић.

Он је истакао да сада ПДП руководе они који су имали најгори резултат, попут Бранислава Бореновића и Игора Црнатка, председника и потпредседника ПДП.

– Какви су у Бањалуци довољан је податак да никада нису смели да ставе своје име за градоначелника Бањалуке, а сви живе у Бањалуци и у политици су годинама. Али зато знају успешно манипулисати новцем свих општинских и градских одбора,навео је Вучуревић.

Он је истакао да је ПДП у дослуху и са међународном финансијском мафијом, те да су, како каже, људи у врху партије и њихови сродници учествовали у прању више десетина милиона евра.

– Имају станове у Великој Британији. Ево нека кажу ако није истина, нека ме демантују,поручио је Вучуревић.

Говорећи о функционисању ПДП у Народној скупштини, он је навео да Клуб посланика те партије није јединствен и да се увелико размишља о оснивању нове политичке партије, која би се вратила исконским принципима ПДП који се сада не поштују.

Он је најавио да ће и у Градском одбору ПДП у Требињу остати неколико људи од њих 150.

Осврнуви се на посебну седницу локалног парламента, Вучуревић је рекао да није подржао одржавање посебне седнице о квалитету кисеоника у требињској Болници и тврдњама да је реч о техничком, а не о медицинском кисеонику, јер је лично имао потребу да користи кисеоничку подршку.

– Био сам смештен на коронарној јединици Интерног оделења требињске Болнице и примао сам тај исти кисеоник који је мени спасио живот. И сад треба да кажем да тај кисеоник не ваља, а спасио ми је живот, истакао је Вучуревић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)