ЧУБРИЛОВИЋ: Права и интереси Срба у БиХ нису на штету других народа

С. М.

22. 10. 2021. у 15:32

СРПСКИ народ у БиХ и данас као и пре 30 година мора да брани своја права и интересе који ни у чему нису већи од права и интереса других народа у БиХ, нити су на њихову штету, поручио је председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, отварајући у Бањалуци изложбу поводом обежавања три деценије парламента Српске.

ЧУБРИЛОВИЋ: Права и интереси Срба у БиХ нису на штету других народа

ФОТО СРНА

Он је напоменуо да је оснивање Скупштине српског народа у БиХ, правне претече Народне скупштине Републике Српске, 24. октобра 1991. године, било политички изнуђено с циљем одбране од прегласавања од посланика из друга два народа у БиХ и заштите конститутивности и равноправности српског народа у БиХ.

- И онда и данас готово је иста структура оних који неће до краја да нас чују а камо ли да разумију. И онда и данас морали смо бранити своја права и интересе који ни у чему нису већи од права и интереса других народа у БиХ, нити су на њихову штету, нагласио је Чубриловић.

Он је рекао да је изложба поводом 30 година развоја Народне скупштине РС сведочи о томе да српском народу и његовим изабраним представницима никада није било лагодно.

-То јесте и мора бити важан елемент наше специфичне културе сећања која увек мора бити окренута и уназад и унапред, и у којој не смемо изневерити претке ни разочарати потомке, нагласио је Чубриловић.

Изложбу архивских докумената који сведоче о преломним историјским данима рада Народне скупштине Републике Српске приредио је Архив Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)