ДОБРА ВЕСТ ЗА БАЊАЛУЧАНКЕ: Од данас подношење захтева за подршку породиљама

С. М.

21. 10. 2021. у 14:45

СВЕ мајке које су стекле потомство у овој години на подручју града Бањалука од данас могу да поднесу захтев за исплату новчане подршке од 500 КМ до 2.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

ДОБРА ВЕСТ ЗА БАЊАЛУЧАНКЕ: Од данас подношење захтева за подршку породиљама

фото Град Бањалука

Како би се олакшало суграђанима, градско Оделење за образовање, здравство, омладину и спорт припремило је образац захтева који је од данас доступан на интернет страници града, као и испред Пријемне канцеларије Градске управе у претинцу број 40.

- Потребно је приложити уверење о пребивалишту на подручју Бањалуке у непрекидном трајању две године и дуже за мајку, односно оца детета уколико мајка нема, односно хранитеља или старатеља.Уз захтев је потребно приложити и копију картице текућег рачуна, кућну листу и уверење о пребивалишту на подручју града за дете.Захтеви се предају у Пријемној канцеларији Градске управе. За све додатне информације заинтересовани се могу обратити Оделењу за образовање, здравство, омладину и спорт, наводе из ГУ БЛ.

Из Градске управе подсећају да је предвиђено да за прворођено и другорођено дете град пружи подршку од 500 КМ, и то на дан рођења 250 КМ, те за први рођендан 250 КМ. Свако треће дете град ће наградити са 700 КМ, 350 КМ за дан рођења, те додатних 350 КМ за први рођендан. За четврто и свако наредно дете биће исплаћена подршка у укупном износу од 2.000 КМ, од којих ће 1.000 КМ бити исплаћено на дан рођења, а 1.000 КМ за први рођендан.
Нови програм подршке, симболично је представљен 10. октобра после прве "Породичне шетње", коју је град Бањалука организовао са Удружењем "Четири плус", а у оквиру Недеље детета.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)