БАЊАЛУКА ПРОЈЕКАТ КРОЗ ДОНАЦИЈУ: „Забавне школице“ за учење кроз игру

С. М.

21. 10. 2021. у 13:36

У ДВОРИШТИМА основних школа на подручју града исцртане су „забавне школице“, које на занимљив начин нуде едукативни садржај за малишане.

БАЊАЛУКА ПРОЈЕКАТ КРОЗ ДОНАЦИЈУ:  „Забавне школице“ за учење кроз игру

ФОТО АЧавић

Из Градске управе наводе да су малишани у својим школским двориштима добили лепо уређена места за учење кроз игру, нешто попут учионице на отвореном – посебно значајне у условима пандемије.

- Постављени полигони су намењени ученицима свих узраста, посебно деци у нижим разредима. Функција ових школица је још већа када се узме у обзир чињеница да школска дворишта не користе само ученици, него и деца у свом слободном времену - кажу ГУ Бањалука.

Како наводе из Градске управе и реализацијом овог пројекта Град је показао своје опредељење за подршку образовном систему и нашој деци.

- Ову акцију, у коју се на позив Града укључило 16 школа, подржала је друштвено одговорна фирма „Colorit“ - поручили су из градске управе.

Подсећају и да је Град обезбедио бесплатне уџбенике за све основце из Бање Луке, да подржава реконструкцију школских објеката, те пружа подршку школама код писања пројеката за међународне организације. Недавно је изграђено и кошаркашко игралиште испред Основне школе „Бранко Радичевић“ на Старчевици, изграђено је дечје игралиште у дворишту ОШ „Младен Стојановић“ у Бронзаном Мајдану, те је саграђен паркинг у кругу ОШ „Милан Ракић“ у Карановцу, који је сада издвојен од простора за кретање пешака, чиме је знатно побољшана безбедност ученика.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)