УХАПШЕНА ДАНИЈЕЛА ЛАЗИЋ: Осумњичена за низ малверзација! Била је кандидат СДС за одборника у Бањалуци

О. МАТАВУЉ

21. 10. 2021. у 09:15

ДАНИЈЕЛА Лазић (39) из Бањалуке ухапшена је због сумње да је серијом превара оштетила више људи за најмање 36.000 марака, обећавајући им разне погодности у набавци возила, сређивању подстицаја и слично.

УХАПШЕНА ДАНИЈЕЛА ЛАЗИЋ: Осумњичена за низ малверзација! Била је кандидат СДС за одборника у Бањалуци

Данијела Лазић, Фото СДС

Лазићева је ухапшена у акцији ПУ Бањалука и на терет јој се ставља да је починила 11 кривичних дела преваре, те три кривична дела лажног представљања.

- Осумњичена је дела починила од лета 2019. до децембра 2020. године на подручју Бањалуке. Оштећене је доводила у заблуду да ће им омогућити исплату донација, пружити помоћ приликом решавања имовинско-правних односа, добијања подстицаја за пољопривреду и слично - рекла је портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Она каже да се осумњичена жртвама лажно представљала као инспектор Градске управе Града Бањалука или инспектор у Инспекторату Републике Српске, па чак и полицији.

- На тај начин Д. Л. је за себе прибавила противправну имовинску корист у износу од 36.162 марака. Осумњичена је након криминалистичке обраде пуштена на слободу и против ње је достављен извештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци - истиче Мучибабићева.

Добро упућени извор каже да је Лазићева осумњичена за преваре у којима је од људи узимала износе од 100 па до 17.000 марака. Појединим жртвама је обећавала да ће им за одређену надокнаду "средити" да добију подстицаје за пољопривреду, и помоћи приликом преписивања одређеног градског земљишта. Те "услуге" је наплаћивала и авансно узимала новац, али свој део договора никада није испоштовала. У први мах жртве би уверавала да ће ускоро добити оно што су договорили, али би им се након неког времена престала јављати на телефон.

Полиција на терену, Фото Д. Поздеровић

Међу устаљеним преварама, за које је Лазићева осумњичена, јесте нуђење помоћи у набавци аутомобила преко лицитација. Жртвама је наводно нудила да ће им за одређени износ "средити" да возило купе по нижој цени. Радило се о "шкодама", "мерцедесу", "пасату"...

Појединце је убеђивала да су то службена возила које продаје једно министарство из Владе РС. Жртве би поверовале у у ту причу и авансно уплаћивале новац. Потом би Лазићева тражила додатне уплате под разним изговорима, а затим и новац за регистрацију и осигурање возила, међутим, аутомобиле им није испоручила.

У полицији сумњају да је Лазићева починила више од 11 превара и позивају грађане, које су били њене жртве, да то пријаве најближој полицијској станици.

Кандидат СДС на изборима

УХАПШЕНА Данијела Лазић била је кандидат СДС за одборника у Бањалуци на локалним изборима 2020. године. Жртве, које су је пријавиле, у изјавама су наводиле да је она остављала утисак озбиљне жене, која живи на "високој нози". У међусобним разговорима говорила би им да има јаке политичке везе, познанства с разним функционерима, министрима, а неретко се позивала и на своју кандидатуру.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)