МИ СМО ЛЕГАЛИСТИ, НЕ РЕВОЛУЦИОНАРИ: Жељка Цвијановић о страху од сукоба у БиХ

С. М.

18. 10. 2021. у 17:55

ГРАЂАНИ Републике Српске не треба да страхују од било каквих сукоба у БиХ због најављених враћања надлежности Републици Српској, јер никоме на дневном реду у Српској није било какав сукоб, поручила је председник Републике Српске Жељка Цвијановић.

МИ СМО ЛЕГАЛИСТИ, НЕ РЕВОЛУЦИОНАРИ: Жељка Цвијановић о страху од сукоба у БиХ

АТАК Жељка Цвијановић, Фото Д. Поздеровић

- Ми смо рекли да смо легалисти, нисмо никакви побуњеници, нисмо никакви револуционари. Желимо да будемо доследни у поштовању Устава, да се Републици Српској врате оне надлежности које јој припадају по Уставу, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да је на основу анализа утврђено да је читав низ година Република Српска губила снагу и потенцијал јер су јој насилно одузимане одређене надлежности.

- Верујем да би БиХ била далеко боље и успешније друштво и да би данас сигурно била развијенија и са пуно бољим унутрашњим разумевањем да смо могли да живимо тај Дејтонски живот и да је Дејтонски споразум испоштован у потпуности. Да смо сели и сами се договарали на који начин модификовати одређене ствари - рекла је председник Републике Српске.

Цвијановићева каже да овде није никаква прича о сукобу, никаква прича о било каквом рату, било каквим провокацијама.

- Ми смо људи које своје проблеме и планове решавамо искључиво у Парламенту кроз демократске процедуре и демократским средствима. Ми нисмо они који прете хаубицама и говоре о размештању неких снага, то раде неки други и на њих треба бити усмјерена пажња - нагласила је Цвијановићева.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Живела Србија! ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У СЛИКАМА

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)