САМИ СЕБИ ГАЗДЕ: Подела новчаних подстицаја за 21 Семберца

В. Митрић

18. 10. 2021. у 15:25

У ОКВИРУ „Програма коришћења подстицајних пара за развој предузетништва - самозапошљавање“, у Градској управи потписани су Уговори о додели подстицају у циљу самозапошљавања предузетника у овој години, у износу од по 6.190,40 конвертибилних марака, за 21 незапосленог Семберца који је покренуо властиту предузетничку делатност.

САМИ СЕБИ ГАЗДЕ: Подела новчаних подстицаја за 21 Семберца

Фото В. Митрић

- Поред овог подстицаја самозапошљавању, ускоро нас очекује и помоћ самосталним предузетницима, у циљу ублажавања последица пандемије Корона вируса, која ће износити 200.000 конвертибилних марака. У предлогу буџета за наредну годину планирамо да предложимо издвајање више новца за подстицај нашој привреди и отварању нових радних места. Желимо да створимо привредни амбијент у граду Бијељина који ће подстаћи, домаће и стране, инвестиције и повећање запослености. Сматрамо да је улагање у образовање људи и привредни развој дугорочно најисплативија инвестиција за наш град - истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Овај програм је финансиран у оквиру потрошачке јединице Одељења за привреду Градске управе Града Бијељина, на буџетској позицији Подстицај привредницима по основу концесионих накнада, и износи 130.000 конвертибилних марака.

Фото В. Митрић

- Као млад човјек, одлучио сам да се бавим продајом мушке, женске и дечје гардеробе и отворио сам бутик у Бијељини. За разлику од многих мојих вршњака, желим да останем у свом граду и да се овје остварим као предузетник и личност. Овај подстицај је велика помоћ на почетку тог пута јер ћу добијени новац искористити за набавку основне опреме и робе за продају - нагласио је један од предузетника који су остварили право на подстицај Бојан Лазић из Бијељине.

Жељка Бобић и Дарка Андрић из Батковића одлучиле су се за отварање козметичког салона. Истичу да ће се трудити да постану успешне предузетнице и да оправдају подршку Градске управе.

- Ова подстицајна средства нам доста значе јер нам омогућавају да самостално започнемо посао, због тога смо захвалне градоначелнику и Градској управи - додале су младе предузетнице.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)