ВАКЦИНАЦИЈА БУСТЕР ДОЗОМ У РС: Грађани сутра примају треће цепиво против корона вируса

Танјуг

17. 10. 2021. у 09:46

У РЕПУБЛИЦИ Српској ће трећу, бустер дозу антиковид вакцине од сутра моћи да приме приоритетне групе, као што су особе старије од 65 година, хронични болесници.

ВАКЦИНАЦИЈА БУСТЕР ДОЗОМ У РС: Грађани сутра примају треће цепиво против корона вируса

Фото: Б. С.

Грађани ће трећу дозу моћи да приме у Институту за јавно здравство где су већ почели да позивају наведене групе.

Портпарол Института Милка Мрђа појаснила је за Срну да ће особе, које су прве двије дозе примиле у другим домовима здравља у Републици Српскојј, тамо добити и трећу дозу, али ће претходно бити позвани.

Из Института су раније навели да је за примање треће дозе потребно да прође шест месеци од ревакцинације, а да ће први на листи за примање треће дозе бити особе старије од 65 година, хронични болесници, односно лица која су другу дозу примила пре 31. марта, пренео је РТРС.

Додали су да трећу дозу сада могу примити и особе које раде на радним местима са високом изложеношћу, као што су медицински радници, особе запослене у домовима за стара лица, просветни радници.

Из Института су навели да се као бустер доза даје иста вакцина која је коришћена за прве две дозе вакцинације, а могуће је применити и различите вакцине, али препоруку треба да донесе надлежни доктор медицине или доктор медицине на пункту за вакцинацију.

Грађани Републике Српске који су примили прве две дозе у иностранству могу да приме бустер дозу у Републици Српској, под условом да имају валидну потврду о прве две дозе.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)