ПОДЕЛА ПЛАСТЕНИКА У СЕМБЕРИЈИ: Уручење до краја године, донација и за жртве насиља

В. МИТРИЋ

15. 10. 2021. у 20:45

У ОКВИРУ пројекта „Директна социо-економска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у БиХ за ове годину“, у Градској управи потписани су уговори о додели 13 пластеника, површине 75 и 100 квадратних метара, социјално угроженим породицама које живе на територији града Бијељина.

ПОДЕЛА ПЛАСТЕНИКА У СЕМБЕРИЈИ: Уручење до краја године, донација и за жртве насиља

Фото: В. Митрић

Пројекат суфинансира Министарство спољних послова Немачке, а спроводи га невладина организација „АСБ БиХ“.

- Овај пројекат спроводи се у 16 локалних заједница у БиХ и трајаће до 31. децембра ове године. Уговоре смо потписали са корисницима, Градском управом, која суфинансира спровођење у Бијељини, и Центром за социјални рад у Бијељини, према чијим проценама су изабрани корисници. Пластеници ће у наредних 15 дана бити достављени и монтирани, а одмах ће бити извршена и садња јесењих култура. Ово је пети по реду пројекат доделе пластеника који проводи „АСБ БиХ“, а до сада је обухваћено 314 корисника у 22 локалне заједнице БиХ. Укупна вредност средстава које је у овоу години обезбедило Министарство спољних послова Немачке је око 400.000 конвертибилних марака - истакао је менаџер пројекта Русмир Ханић.

Финансијско учешће града Бијељина у овом пројекту је 10.400 конвертибилних марака.

- Градска управа је поуздан партнер свим организацијама које су спремне да спроводе или суфинансирају социјалне и развојне пројекте у Граду Бијељина - нагласио је Сретен Вучковић из Одељења за пољопривреду Градске управе града Бијељина.

Један од корисника пројекта је Фондација „Лара“ Бијељина, која ће пластеник користити у оквиру своје Сигурне куће за жртве породичног насиља. У Фондацији сматрају да ће учешће у овом пројекту бити веома корисно за Сигурну кућу и штићенице које у њој бораве.

- Жртве породичног насиља ће бити оспособљене за пластеничку производњу поврћа, али и да се саме могу пријавити за учешће у једном оваквом пројекту. Надамо се да ће им то помоћи у уређењу живота и стицању материјалне сигурности након изласка из Сигурне куће - додала је Мирзета Томљановић из Фондације „Лара“ Бијељина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)