ОПТУЖЕНИ НАПИСАО СВОЈУ ОПТУЖНИЦУ! Почело суђење Луки Ловри (40) за покушај убиства невенчане супруге у Бањалуци

О. МАТАВУЉ

13. 10. 2021. у 06:08

ЧИТАЊЕМ оптужнице у Окружном суду у Бањалуци је почело суђење Луки Ловри (40), оптуженом за покушај тешког убиства невенчане супруге Тијане П., коју је полио бензином и покушао запалити.

ОПТУЖЕНИ НАПИСАО СВОЈУ ОПТУЖНИЦУ! Почело суђење Луки Ловри (40) за покушај убиства невенчане супруге у Бањалуци

СУЂЕЊЕ Окружни суд Бањалука, Фото Д. Поздеровић

Ловре је у судници рекао да је разумео оптужницу, тврдећи да је у њој све нетачно.

Појаснио је да је у једну свеску записао како се све тачно десило, тражећи да у судници прочита своју верзију оптужнице. Свеску је показао у судници, листајући "чињенични опис" који је у рукопису исписао на више страница. Наравно, председник судског већа Бранимир Јукић није му дозволио да чита свој "чињенични опис", напомињући да ће током суђења имати прилику да изнесе своју одбрану.

Окружни тужилац Борислав Чекић у уводној речи је рекао да ће у потпуности доказати да је Ловре починио дело за које се терети. Појаснио је да ће извести више материјалних доказа и сведока који потврђују све наводе оптужнице.

Ловрин бранилац, адвокат Александар Јокић, осврнуо се на квалификацију кривичног дела за коју одбрана сматра да је прегруба. Посебно је истицао наводе да је дело почињено на "свиреп начин", оценивши да тужилаштву у оптужници није ни покушало објасни тај елемент.

- То значи да је починилац желео да жртва изузетно пати пре извршења кривичног дела. Како је онда она прошла са лаким телесним повредама које немају везе са ватром - причао је Јокић, додајући да је оптужени био у стању алкохолисаности, односно смањене урачунљивости.

Као сведоци тужилаштва јуче су саслушани полицајци који су интервенисали након пријаве. Исказ је дао и Ловрин комшија Остоја Савић, иначе полицајац, који је критични дан чуо свађу и галаму из стана у којем су оптужени и Тијана П. живели.

- Чуо сам свађу и одмах истрчао. Од других комшија сам сазнао да су већ позвали полицију, а онда сам на балкону уочио жену. Питао сам да ли је она звала помоћ, на шта ми је бојажљиво климнула главом - рекао је Савић, наводећи да се на балкону убрзо појавио Ловре.

Описао је како се све одвијало до доласка полиције, и како је све време оптуженом и жртви говорио да је полиција на путу, након чега му је Ловре бацио кључ говорећи: "Ево ти отвори стан". Ловре им је помогао да откључају врата и Савић каже да је заједно с патролом ушао у стан и осетио мирис бензина.

- Када смо ушли, у позадини сам угледао уплашену жену у мокрој мајици. Приметио сам да нема видних повреда - рекао је Савић, додајући да Ловре приликом хапшења није пружао "активан отпор", али им је арогантно одговорио да је раније осуђиван.

Вербални и физички напад

ОПТУЖНИЦОМ Лука Ловре се терети да је 12. јуна у стану у насељу Обилићево у Бањалуци пијан вербално и физички напао Тијану П. Прво ју је вређао и када је покушала да побегне сломио је кључ у брави. Претио је да ће је запалити, да би је потом полио бензином по глави, лицу и одећи. Побегла је у купатило, а на плочицама је видела пламен који је гасила тушем, а у гашењу јој је помогао и оптужени.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)