САМОСТАЛНА РЕПУБЛИКА СРПСКА, АЛИ... Милорад Додик промовисао нови програм СНСД

С. М.

12. 10. 2021. у 17:03

ЛИДЕР СНСД Милорад Додик изјавио је дана су Бањалуци оптед седницу Председништва СНСД да ће данас промовисати програм „Самостална Република Српска у оквиру БиХ“.

САМОСТАЛНА РЕПУБЛИКА СРПСКА, АЛИ... Милорад Додик промовисао нови програм СНСД

Фото: Новости

- То значи да радимо на томе да РС вратимо овлаштења која има по Дејтону. Договорили смо се да расправу о томе обавимо данас на Председништву странке, како бисмо до краја мјесеца заказали седницу Главног одбора странке. На дневном реду је и Информација о кршењу Устава БиХ и процедуре на којима мислимо да те надлежности враћамо. За разлику од опозиције, ми се бавимо озбиљним темама - рекао је Додик.

Фото: Новости

Он је рекао да ће се крајем месеца и почетком идућег, на седници Скупштине разматрати целовит план који иде за тим да се одбије било какво антидејтонско понашање.

– Одбацујемо могућност да се законом мења Устав БиХ. Устав БиХ остаје непромењен, осим у вези са Дистриктом Брчко. У нашем плану није разбијање теритиоријалног интегритета БиХ, али јесте враћање суверенитета РС коју је она добила Дејтоном – каже Милорад Додик.

Додик је додао да се труди да не каже ништа лоше против опозиције у РС, јер је и она тражила сазивање посебне сједнице НСРС поводом одлуке Уставног суда БиХ о Закону о шумама.

- Наш план подразумијева да повучемо сагласност за формирање Оружаних снага БиХ. Повући ћемо нашу сагласност и са одлуке која је исто тако исфорсирана од међународне заједнице, да се ВСТС укине у РС и пренесе на ниво БиХ. Данас је то основни механизам за „сређивање стања“ у БиХ. Трећа ствар је повлачење наше сагласности са индиректних пореза. Ништа неће ићи преко ноћи, биће прелазни рок за одређене ствари. Од овог нема одустајања. Прогласићемо ништавним законе о Суду и Тужилаштву БиХ у РС. То ћемо урадити са СИПА и Обавештајном службом БиХ. Обавештајну службу ћемо формирати одмах, а СИПА дати рок да напусти РС. Ако то не учини, примереним мерама ћемо то учинити. Ово је само јачање дејтонске позиције РС. Ово је тренутак да се вратимо кући - рекао је Додик.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Мило и Чанак хаос на Цетињу организовали уз чивас и пиво

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)