ДОДИК СЕ ОГЛАСИО О ОТКАЗИВАЊУ ВЕЖБЕ НА МАЊАЧИ: Ово је фронтални напад на Србију и српски народ

Novosti online

04. 10. 2021. у 20:00

ПОВОДОМ једностране одлуке министра одбране у Савету министара Сифета Поџића, о одлагању заједничке војне вежбе Војске Србије и Оружаних снага БиХ која је требало да буде одржана на Мањачи крајем седмице, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Поџић овим учинио кривично дело злоупотребе надлежности и овлашћења.

ДОДИК СЕ ОГЛАСИО О ОТКАЗИВАЊУ ВЕЖБЕ НА МАЊАЧИ: Ово је фронтални напад на Србију и српски народ

Фото: Новости

Ово је, истиче Милорад Додик, фронтални напад на Србију и српски народ, његова права и његове интересе, а наш интерес и право је било да уживамо у војној заједничкој војној вежби".

- Поџић није имао овлашћење Председништва и тиме је учинио кривично дело злоупотребе надлежности и на тај начин ће бити третирано ово питање. С друге стране, ово је чисти акт мржње према српском народу и Србији као држави. Све време се покушава, након доношења одлуке у Председништву, да се опструише оваква одлука и сада потпуно неовлашћено, наводећи разлоге који не стоје - навео је Додик за РТРС.

Поџић је, каже Додик, покушао да изманипулише јавност и вероватно под политичким утицајем (председавајућег Председништва БиХ Жељка) Комшића и (бошњачког члана Шефика) Џаферовића, донесе једну такву незакониту одлуку.

- Жао ми је због тога. Очигледно да ће ово довести до усложњавања комплетних односа, још додатно на нивоу БиХ - оценио је Додик.

Ово је, наглашава он, апсолутно уперено против свега што је српско, "јер се Поџић представља као министар одбране БиХ и тиме је показао уски приступ проблемима у БиХ".

- И ово ме само охрабрује у настојању да ће Република Српска схватити да је неопходно да повучемо нашу сагласност о формирању Оружаних снага БиХ и да вратимо нашу надлежност у оквире Српске везано за војску и да приступимо формирању Војске Републике Српске у складу са Уставом БиХ и Уставом Републике Српске - истакао је Додик.

(РТРС)

БОНУС ВИДЕО: Мило и Чанак хаос на Цетињу организовали уз чивас и пиво

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)