ЗЕМУНКА ВАРАЛА ЉУДЕ У СРПСКОЈ: Видовита Раденка за лечење рака и скидање магије узела 400.000 евра

Novosti online

29. 09. 2021. у 10:52

З. Д. (64) из Земуна ухапшена је због сумње да је, лажно представљајући се и обећавајући да ће излечити бројне болести, од три особе узела невероватних 809.616 марака (око 400.000 евра). Ово је једна од највећих превара које су до сада откривене на подручју Републике Српске.

ЗЕМУНКА ВАРАЛА ЉУДЕ У СРПСКОЈ: Видовита Раденка за лечење рака и скидање магије узела 400.000 евра

Фото: Б. С.

Због хапшења З. Д., Полицијска управа Добој организовала је ванредну конференцију за новинаре на којој је начелник Слободан Радинковић изнео детаље хапшења и превара које је починила осумњичена.

Према сазнањима, З. Д. је давала огласе на телевизијама где се представљала као Баба Персида и видовита Раденка, и наводила је да лечи бројне болести и скида црну магију. Сумња се да је на овај начин преварила велики број грађана, а засада су откривена три случаја.

Још 2016. године полицији је оштећена пријавила да је њена ћерка пронашла оглас у којем се наводи да "Баба Персида лечи нервозу, несаницу и депресију на даљину".

- Након тога оне су ступиле у контакт са њом и више пута јој слале новац. Током разговора „Баба Персида“ је тражила да продају стан. Оштећена ју је послушала и продала стан у Добоју од 62 квадрата за 50.000 марака – истакао је извор.

Преваранткиња јој је рекла да затим купи црну торбу, да у њу стави кафу, слаткише, чарапе и другу гардеробу и да паре распореди по торби.

- Затим јој је рекла да оде на аутобуску станицу у Добоју и торбу пошаље за Бијељину, што је оштећена и учинила – рекао је саговорник листа.

Годину дана касније полицији у Добоју је пријављена још једна превара коју је, како се сумња, починила З. Д., а у овом случају узела је чак око 750.000 марака.

Полицији је тада мушкарац из Дервенте, а који тренутно живи у Немачкој, рекао да га је преварила жена која се представила као Видовита Раденка.

- Он је полицији испричао да је на телевизији видео оглас у којем пише да Видовита Раденка лечи разне болести. Он је хтео да се његова супруга излечи од карцинома дојке, те је позвао тај број. Затим је у више наврата аутобусом тој жени слао новац и златни накит, са одевним предметима и храном, како би она наводно могла да обави обреде – каже он и додаје да јој је тај човек уплатио укупно невероватних 380.000 евра.

Трећи случај се десио недавно у Дервенти, када је она и ухапшена.

Оштећена је пријавила полицији у Оштрој Луци да је исто на телевизији видела оглас о скидању црне магије и ступила у контакт са том особом. Та жена јој је рекла да у торбу спакује одећу и да стави 13.000 марака, те да је пошаље или донесе до Дервенте, што је она и урадила.

Затим је оштећена јуче поново кренула аутобусом у Дервенту како би предала торбу преваранткињи, а у којој је била одећа и још 3.000 марака.

- Полиција из Оштре Луке је обавестила одмах полицију из Дервенте, где су пронашли осумњичену и ухапсили је – каже он.

Он је додао да је она предата у надлежност тужилаштва.

(Српскаинфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)