РАЗМЕНА БЛАГА ВРЕДНА: Делегација Бијељинске болнице на великом скупу у Русији

В.Митрић

26. 09. 2021. у 00:49

ДИРЕКТОР бијељинске Болнице "Свети врачеви" професор др Златко Максимовић, учествовао је на Конференцији о квалитету и безбедности здравствене заштите у руском граду Краснојарск, где је представио рад на тему "Наша борба са ковидом као пример управљања кризом и обезбеђење непрекидности пословања".

РАЗМЕНА БЛАГА ВРЕДНА: Делегација Бијељинске болнице на великом скупу у Русији

Фото: В.М.

На конференцији, која је окупила водеће стручњаке из целе Русије и неколико земаља Европе, представљена су достигнућа у области управљања квалитетом и безбедношћу медицинских делатности.

Фото: В.М.

 

- Веома смо импресионирани резултатима бијељинске болнице у време пандемије ковид 19, посебно у области управљања кризним ситуацијама. То је доказ да и здравствене установе у мањим срединама могу бити веома успешне уколико имају добар менаџмент, као што је презентовао професор др Златко Максимовић. Нека од тих искустава могу се применити и у Русији - рекао је др Егор Корчагин, директор Универзитетске клинике у Краснојарску која покрива више од два милиона становника ове руске области.

Приликом посете Клиници, професор Максимовић је са директорм Корчагином договорио будућу сарадњу у циљу размене искустава.

Фото: В.М.

 

- Договорили смо сарадњу, посебно у области хируршких грана, где ће наши лекари долазити на едукацију у Универзитетску клинику у Краснојарску - рекао је професор Максимовић, оценивши посету Русији као веома плодоносну за бијељинску болницу.

Током боравка у Русији, Максимовић ће са делегацијом из бијељинске болнице посетити Иновациони центар Сколково у Москви.

БОНУС ВИДЕО - НИКАДА НИЈЕ БИЛО ТЕЖЕ: Репортери "Новости" у црвеној зони ковид болнице у Батајници

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)