ЈОСИП ЈЕРКОВИЋ ПОТПРЕДСЕДНИК РС: Обични грађани из сва три народа дијеле исту судбину у БиХ – немају посла

В. Благојевић

24. 09. 2021. у 22:07

ПОДПРЕДСЕДНИК Репулике Српске из реда Хрватског народа Јосип Јерковић посетио је данас Модричу и Вукосавље и том приликом са руководствима ове две општине разговарао је о положају Хрвата повратника на овом подручје, те о реализацији планираних инфраструктурних пројеката који би требали након завршетка побољшати услове живота становника обје општине.

ЈОСИП ЈЕРКОВИЋ ПОТПРЕДСЕДНИК РС: Обични грађани из сва три народа дијеле исту судбину у БиХ – немају посла

Фото В. Благојевић

Јерковић је изразио задоволство повратаком у ове две посавске општине и констатвао.

-Нема годинама међунациналних проблема међу обичним грађанима. Сва три народа у БиХ мучи исти проблеми, како доћи до посла, од чега живети и како преживети.- запитао се Јерковић и додао:

-Ја сам родом из Брода и припадам овом Посавском поднебљу, тако да разумем стање и у Модричи и Вукосављу. Те две општине повезује много тога, а пре свега подсећам да је општина Вукосавље и направљена од дела територије Модриче и дела општине Оџак у Федерацији БиХ. Због тога се овде осећам лепо јер засигурно долазим међу пријатеље и међу људе који овде деле исту судбину.- закључио је Јерковић.

У Модричи је договорено да се аплицира код разних фондова са пројектом за санирање пута који повезује три Хрватска повратничка села Гаревац - Кладаре - Чардак. Такође је речено да се Модрича налази у фази интезивне градње капиталних објеката.

- Упознао сам Подрпедседника са оним пројектима који смо аплицирали код одређених институција и као и према Влади Хрватске везано за пут кроз Гаревац, Кладаре и Чардак. Наравно ми не одустајемо од тог пута и договорили смо да ако Бог да у овом мандатном периоду тај пројекта завршимо. Тај пут ће значајно побљшати услове живота у овим селима до чега нам је посебно стало – нагласио је Јовица Радуловић начелник општине Модрича

У Вукосављу је посебно наглашен проблем око водоснабдијевања повратника у брдска подручја општине а посебно у повратничком селу Пећник

-Један од горућих проблема је проблем водоснабдевања. Људи у 21 веку живе без воде, нестврано. То су у првом реду људи који живе у Пећнику исто тако и људи у Јакешу и Добору, Та подручја су висински делови општине и то је дефинитивно горући и највећи проблем наше општине и наших грађана.- рекао је Борисла Ракић начелник општине Вукосавље

Јерковић је са сарадницима овом приликом обишао и зграду будућег административног центра Вукосавља, на којој се грађевински радови приводе крају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)