ДОДИК О СКАНДАЛУ У УН: У историји ће остати записано да је Генерални секретар допринео распаду БиХ

Танјуг

22. 09. 2021. у 18:14

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик упоредио је данашњу ситуацију на северу Косова и Метохије са оним што је пре 10-15 година проживела Република Српска и са таблицама и са пасошима, те истакао да "наша воља за егзибиционизам међународне заједнице више не постоји".

ДОДИК О СКАНДАЛУ У УН: У историји ће остати записано да је Генерални секретар допринео распаду БиХ

Фото: Новости

Као пример је навео некадашњег амбасадора Велике Британије који је службовао и у Београду и у Сарајеву, Чарлса Крафорда, који је говорио да је међународна заједница неправедна.

- А када би говорио о Косову рекао би они се тамо не слажу, убијају се, силују једни другима жене - мора то да престане јер Косово је држава. А онда дође у БиХ и каже ви се историјски не слажете, свађате се.... морате да ћутите и будете заједно - испричао је Додик.

Он је новинарима испред цркве у Будимпешти рекао да о томе мора да се прича да би се знало.

На питање да је председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића примио генерални секретар УН Антонио Гутереш, Додик је поновио да је на тај начин пристао да учествује у рушењу БиХ.

Постоји, казао је одређена процедура, која није испуњена да би Комшић отпутовао у Њујорк.

То што га је, каже, приватно примио Гутереш и што му је дозвољено да се обрати у Генералној скупштини значи да се "Генерална скупштина УН умешала у распад БиХ".

Једнога дана, казао је, писаће се историја и остаће записано да је Генерални секретар примио једног човека који је клеватао друге народе у БиХ и допринео њеном распаду.

- Ја ћу писати о томе - рекао је Додик.

Он је захвалио владици будимском на топлом пријему истакао је да је СПЦ та која је очувала српскиидентитет кроз векове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)