"ПАЛИ" КРИЈУМЧАРИ ЉУДИ: Брчанска полиција пресекла ланац шверцовања миграната

Е. В. Н.

23. 09. 2021. у 06:08

ПРИПАДНИЦИ брчанске полиције јуче ујутру рано, у акцији кодног назива "Галеб" ухапсили су С. Ђ. (31) и М. И. (20), обојица из Брчког, због основа сумње да су починили кривично дело организовање групе или удружења за извршење кривичног дела кријумчарење миграната.

ПАЛИ КРИЈУМЧАРИ ЉУДИ: Брчанска полиција пресекла ланац шверцовања миграната

ПРИВЕДЕНИ Мигранти који су покушали да пређу Саву, Фото Принтскрин

У саопштењу које је након акције издала Полиција Брчко дистрикта БиХ, истиче се да је та акција спроведена под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Граничном полицијом БиХ и МУП Републике Хрватске.

- У акцији којом је реализована наредба Суда Босне и Херцеговине, пронађено је 12 миграната приликом организованог илегалног преласка државне границе. Том приликом слободе су лишена два лица као чланови организоване групе. Приликом хапшења наведених особа, привремено су одузета три пловна возила и три путничка моторна возила која су коришћена за транспорт и илегално пребацивање преко државне границе, те су у току претреси на три локације на подручју Брчког. Једно лице са подручја Босне и Херцеговине као члан ове организоване криминалне групе се потражује - прецизирано је у полицијском саопштењу.

Према подацима којима располаже брчанска полиција, само у последња четири месеца приведена група је на овај начин преко БиХ у земље Европске уније пребацила више од 100 миграната из блискоисточних земаља.

ПРЕДАЈА СЛУЖБИ ЗА СТРАНЦЕ

УХАПШЕНИ ће уз Извештај о почињеном кривичном делу бити предата у надлежност и даље поступање Тужилаштву Босне и Херцеговине, док ће затечени илегални мигранти након предузимања потребних истражних радњи бити предати у даљу надлежност Служби за послове са странцима БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)