СУЂЕЊЕ КРИМИ ТЕХНИЧАРИМА: Одбијен захтев за саслушање Желимира Лепира

О.Матавуљ

21. 09. 2021. у 14:30

НА НАСТАВКУ суђења крими техничарима ПУ Бањалука Микици Маријанцу и Зорану Бошњаку, оптуженима за спречавање доказивања у предмету Давид Драгичевић, судија Радмила Медаковић одбила је предлог одбране да се као сведок саслуша бивши главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Желимир Лепир.

СУЂЕЊЕ КРИМИ ТЕХНИЧАРИМА: Одбијен захтев за саслушање Желимира Лепира

фото: В.Данчић

Саслушање је тражио Александар Јокић, бранилац оптуженог Маријанца, због Лепирове изјаве да Давидове боксерице, које су нестале из доказног материјала, "нису доказ".

- Тужилаштво је требало доказати да је тај предмет доказ. У бићу кривичног дела, за које се мој брањеник терети, наведено је да је дело учинио онај који уништи предмет који је проглашен за доказ. У то време Лепир је рекао да Драгичевић није отет, ни мучен и да гаће нису доказ - рекао је Јокић.

Тужилац Далибор Врећо противио се саслушању Лепира, наводећи да је он лично учествовао у истрази, саслушавао сведоке и да је његово опредељење било јасно.

- Поступањем у истрази Лепир се јасно определио око свега и непотребно је да га саслушавамо шта је рекао у интервјуу - рекао је Врећо.

Јокићев предлог Медаковићева је одбила, а прихватила је да се као сведок одбране поново саслуша инспектор Синиша Којдић, затим Мирко Живковић и специјалиста судске медицине Зоран Обрадовић. Одбијен је предлог за саслушање Биљане Јанковић, тужитељке која је била дежурна када је Давидово тело пронађено, те тадашњих полицијских начелника Слађана Квржића и Дарка Новковића.

ОПТУЖНИЦА

Микица Маријанац и Зоран Бошњак оптужницом се терете да су 25. марта 2018. године у смеће бацили Давидов доњи веш, који је током обдукције скинут с његовог тела. Сви одевни предмети и други трагови превезени су у полицијски депо у ПУ Бањалука, односно просторију за сушење одакле је доњи веш нестао.

- У намери да спрече или отежају доказивање уништили су предмет који служи као доказ - наводи се у оптужници.

БОНУС ВИДЕО:

Смена припадника Росу на административном прелазу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)