ВОЖЊА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Бијељина промовише коришћење бицикала

В. М.

20. 09. 2021. у 10:26

ГРАД Бијељина по трећи пут обележава Европску седмицу урбане мобилности, а један у низу догађаја била је и промотивна вожња бицикала "20ка за здравље", која је окупила више од 200 учесника.

ВОЖЊА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Бијељина промовише коришћење бицикала

Фото: В.М.

Љубитељи двоточкаша су у добром расположењу прешли трасу у дужини од око 12 километара, од канала Дашница до Еко-кампа "Језера", где им је приређен ручак.

Анкица Тодоровић, шеф градског Одсека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина, захвална је на подршци суграђана, приватног и невладиног сектора овом догађају, као и свим активностима у оквиру Седмице мобилности, истичући да само у координацији свих друштвених фактора могу бити створени бољи услови за живот у граду Бијељина.

- Заинтересованост наших суграђана за здрав начин живота и активно кретање из године у годину је све већа. Учесници су до сада били јако задовољни организацијом и верујемо да су управо прошлогодишњи учесници проширили своје добре утиске и тако повећали интересовање за овај догађај - додала је Тодоровић.

До завршетка Седмице урбане мобилности, у среду, планирано је још неколико догађаја на отвореном којима се промовише здрав начин живота, активни начини кретања и заштита животне средине – фитнес тренинзи, симулација саобраћаја за децу на полигону и ролеријада. Завршни догађај биће наступ групе "Штрајк" у среду.

БОНУС ВИДЕО - КОЊИЦА ПАРАДИРА КРОЗ ПРЕСТОНИЦУ: Дефиле са Трга републике кренуо ка споменику Стефану Немањи

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)