СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДА АП ВОЈВОДИНЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Мировић најавио помоћ и подршку Покрајине РС

З. Г.

18. 09. 2021. у 21:16

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић сагласили су се данас у Новом Саду да су односи Србије и Српске питање од националног интереса.

СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДА АП ВОЈВОДИНЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Мировић најавио помоћ и подршку Покрајине РС

Фото: Прес служба Покрајинске владе

- Војводина као најразвијенији део Републике Србије има и снагу и обавезу и дужност да помогне Републици Српској. Стога рачунајте на сваку врсту наше помоћи и подршке – истакао је Мировић на састанку у Покрајинској влади.

Како је наведено у саопштењу, Вишковић је рекао да, захваљујући сигурности коју јој Србија и Војводина пружају, Република Српска има некога на кога увек може рачунати.

Уочи округлог стола на тему унапређења привредних односа АПВ и РС, одржаног у просторијама Привредне коморе Војводине, Мировић је најавио значајну инвестицију.

Фото: Прес служба Покрајинске владе

 

- Покрајинска влада учествоваће у изградњи једне од индустријских зона у Подрињу, која ће се градити на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића према националном плану и која ће имати вишеструк значај и за Србију и за Републику Српску. Морамо у свим местима створити услове и привредне капацитете за опстанак људи како бисмо смањили миграције становништва према великим центрима

Мировић је оценио да су привредници показали изузетну виталност с обзиром на тешку прошлу годину и додао да ова година, према првим показатељима, показује снагу привреде наше земље.

Вишковић је оценио да сарадња Србије и Српске иде узлазном путањом и додао да се стварају услови за наставак тог тренда.

- Хвала Србији, она је највећи спољнотрговински партнер и инвеститор у Српској. Желимо да изградњом индустријских зона у пограничном делу креирамо пословни амбијент на добробит нашег народа са обе стране Дрине - изјавио је председник Владе Републике Српске.

                                         

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)