ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА: Зељковићу и осталима одређен притвор

О. М.

18. 09. 2021. у 08:42

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор директору Института за јавно здравство (ИЗЈЗ) Републике Српске Браниславу Зељковићу, те директорима фирми.

ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА: Зељковићу и осталима одређен притвор

Фото: Г. Ш.

"ПроЦонтрол" Славку Бојићу и "Промедингу" Драгану Дубравцу, те директору туристичке агенције "Травел 4 фун" Саши Марковићу, саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

У саопштењу се наводи да је свима притвор одређен због бојазни да ће боравком на слободи утицати на кривични поступак уништавањем или сакривање доказа и утицајем на свједоке.

Зељковић се терети за злоупотребу службеног положаја или овлашћења тешку 790.000 КМ. Бојић и Дубравац за помагање тог ђела, као и злоупотребу у поступку јавне набавке, док се Марковић такође терети за помагање у злоупотреби службеног положаја. Радило се о поступцима јавне набавке медицинске опреме и средстава за спречавање и сузбијање КОВИДА 19. Набавке је, преко наведених фирми, спроводио ИЗЈЗ. Радило се уговорима о куповини медицинских маски које су набављане по цени од 0,36 по комаду, а Институту фактурисане по цени од 6,9 по комаду. Заштитна одела су набављана за 22,5, а Институту фактурисана за 50 КМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)