ЗАКУКАО ЋАМИЛ ДУРАКОВИЋ ПОСЛЕ СМЕНЕ: Ово је брука свих нас

Novosti online

16. 09. 2021. у 15:32

ЋАМИЛ Дураковић, смењени председник Скупштине Општине Сребреница, коментарисао је избор Салке Турсуновића за његовог наследника.

ЗАКУКАО ЋАМИЛ ДУРАКОВИЋ ПОСЛЕ СМЕНЕ: Ово је брука свих нас

Фото: Принтскрин

- Једноставно нисмо могли ући у Салкину главу. Јутрос је нама на клубу рекао да је уз наш став. Он је остао и даље су провели ту процедуру. Човек је очигледно свој лични интерес ставио испред интереса Бошњака. Пристао је на то и ништа. Идемо даље. Он је члан Странке за Босну и Херцеговину - казао је Ћамил Дураковић. 

Није, каже, јасно како су српски представници одлучили да сарађују само са једним муслиманом, а не са клубом. 

- Он је једини остао на Скупштини. Ми смо сви напустили и то је била порука Бошњака, он је остао и тако су провели процедуру. Имаћемо седницу клуба, видећемо. Човеку је битније да он буде ту, него како Бошњаци живе. Ово је брука свих нас, шта човеку можеш, не можеш му ништа - казао је Дураковић. 

Подсећамо, Дураковић је данас смењен са позиције председника Скупштине општине Сребреница. За смену је гласало 15 одборника.

Дураковић је смењен због непримереног и недоличног понашања и иступа у својству функционера Скупштине, а не у лично име, те кршења пословника у вези са заказивањем седница.

Српски члан Председништва БиХ РС Милорад Додик најавио је у јулу да ће на првој следећој седници Скупштине Општине Сребреница бити упућена иницијатива за смену председника ове локалне скупштине Ћамила Дураковића.

(Аваз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)