ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Маске набавили за 0,36 КМ, а Институту продали за 6,90 КМ

О. М.

16. 09. 2021. у 14:07

ДИРЕКТОР Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић и остали ухапшени у акцији МУП-а РС и Републичког јавног тужилаштва РС терете се за злоупотребу службеног положаја или овлашћења, којима су прибавили имовинску корист од најмање 791.000 КМ, сазнају "Новости".

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Маске набавили за 0,36 КМ, а Институту продали за 6,90 КМ

Фото: Д. П.

Извор близак истрази појашњава да се групи на терет ставља вишеструко увећавање цена појединих производа које су прошле године набављали по наруџабама Института за време пандемије ковида 19.

- Само на заштитним маскама КН 95 згрнут је огроман новац, јер су осумњичени те маске фактурисали Институту по цени од 6,9 марака за комад, а набављане су по цени од 0,36 марака по комаду. Понуђач чак није доставио ни сертификат који би потврдио да је то та маска која је била наручена - каже извор близак истрази.

Додаје да су цене увећаване и на другим производима.

- Заштитна одела Институту су испоручена по цени од 50 марака, а набављана су по цени од 22,5 марака. Такође, упитно је да ли су та заштитна одела одговарала намени, а такође нису била пореклом из Кине како се наводило, већ су произведена и набављена у БиХ - рекао је извор из истраге.

Подсетимо, по налогу Тужилаштва РС ухапшени су власник туристичке агенције "Travel 4 Fun" Саша Марковић, директор фирме "Промединг" Драган Дубравац и директор "Проконтрола" Славко Бојић, те директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)