СУПРУГУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ: Ловре оптужен за покушај тешког убиства

О. М.

13. 09. 2021. у 10:21

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Луке Ловре (40), којом се терети за покушај тешког убиства ванбрачне супруге Тијане П. (38), коју је полио бензином и претио да ће је запалити.

СУПРУГУ ПОЛИО БЕНЗИНОМ: Ловре оптужен за покушај тешког убиства

Фото: Д. Поздеровић

Злочин се догодио 12. јуна у њиховом стану у бањалучком насељу Обилићево. Ловре је у пијаном стању прво вербално напао Тијану П, а онда је бацио на кревет. Све време ју је вређао. Када је покушала да побегне из стана, поломио је кључ у брави улазних врата како би је у томе онемогућио. Она је почела да дозива помоћ да би је Лука у једном тренутку полио бензином и претио да ће је запалити. Тијана је побегла у купатило како би са себе спрала бензин, а Лука је затим полио врата купатила и "креснуо" упаљач. Дошло је до мањег пожара који су обоје успели да угасе. Тијана је затим истрчала на балкон и кренула да дозива помоћ, да би Лука потом и физички насрнуо на њу, ударио је шаком и шамаром. Комшије су чуле њене повике па су дошле до стана у који су ушли уз Лукину помоћ. Он је убрзо ухапшен, а током саслушања је тврдио да је прво себе полио бензином како би супрузи "доказао да је воли".

Ловре је након хапшења био хоспитализован на Клиници за психијатрију, где је у више наврата покушао да науди сам себи, па је везан ради спречавање даљег самоповређивања.

Уз оптужницу Тужилаштво је предложило да се Ловри продужи притвор, о чему ће накнадно одлучивати Окружни суд у Бањалуци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада