ЋИРИЛИЦА СЕ МОРА ЗАШТИТИТИ: Посланички клубови Народне скупштине постигли значајан консензус

С. М.

11. 09. 2021. у 07:15

НАРОДНА скупштина Републике Српске разматраће 15. септембра у Бањалуци на посебној седници Предлог закона о заштити и очувању и употреби језика српског народа и ћириличног писма по хитном поступку, најавио је председник парламента Републике Српске Недељко Чубриловић.

ЋИРИЛИЦА СЕ МОРА ЗАШТИТИТИ: Посланички клубови Народне скупштине постигли значајан консензус

Фото Новости

- Охрабрују ставови на тему заштите српског језика и ћириличног писма које смо чули на Колегијуму - поручио је Чубриловић.

Фото НСРС

Шеф Посланичког клуба ПДП у Народној скупштини РС Перица Бундало рекао је да ова политичка опција поздравља доношење Предлога закона о заштити и очувању и употреби језика српског народа и ћириличног писма по хитном поступку, а посебно поздравља јединство српских партија на ову тему.

- Мислим да ће то поправити статус језика и писма јер ћирилица губи трку са латиницом у Републици Српској - истакао је Бундало.

Он је рекао да су језик српског народа и ћирилица врло значајни за идентитет српског народа на овом простору.

- Наш заједнички циљ и опредељење морају бити заједничка и јединствена брига свих нас о језику и писму. Очекујем пуно јединство политичких партија из РС по овом питању - рекао је Бундало.

Јединство без поговора

Шеф Посланичког клуба СДС Миладин Станић сматра да је неупитно постизање јединства између политичких странака из Републике Српске о предлогу закона о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличног писма.

- Ћирилицу морамо заштитити за будућа поколења. Латиница је много заступљенија на разним натписима и то није добро - поручио је Станић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДОВОЉНО СЕРУМА ЗА СВЕ ОТРОВНИЦЕ: Дом здравља у Требињу спреман за најезду змија