ДОДИК ОДГОВОРИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ: СДА настала у џамији - коју он користи на политичке говорнице

С.М.

06. 09. 2021. у 15:59

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Бакир Изетбеговић последња особа на свету која би смела да говори о мешању верских заједница у политички живот ако се зна да му је и партија покојног бабе, коју је наследио, практично настала у џамији, и да се по џамијама регрутовало и регрутује чланство.

ДОДИК ОДГОВОРИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ: СДА настала у џамији - коју он користи на политичке говорнице

Фото С. Мишљеновић

Додик је нагласио и да се зна да су Бакиру Изетбеговићу џамије и данас говорнице са којих се шаљу партијске и политичке поруке и да џамија у БиХ одређује побједника међу бошњачким политичким телом.

На питање Срне да прокоментариише Изетбеговићу изјаву у којој се окомио на Српску православну цркву, Додик је рекао да квалификовати СПЦ као јерску заједницу која производи конфликте израз је отвореног непријатељства према православним хришћанима најприје у БиХ, а онда и шире.

- Ако постоји верска заједница са чије адресе се овде позивало на мир и суживот то је СПЦ, која своју хришћанску мисију проводи на један друштвено пожељан начин, не угрожавајући било кога. У БиХ се најчешће дизала бука због ставова Исламске верске заједнице, а никада ставова СПЦ. Јасно је и на чијој адреси станује нетолеранција - нагласио је Додик.

Српски члан Председништва БиХ је указао да нападом на СПЦ Изетбеговић наставља и да се додворава бирачима не би ли вратио пољуљано поверење и утицај међу муслиманима.

БОНУС ВИДЕО: 

Скандал у Новом Пазару! Учитељица ђацима пуштала химну Санџака

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)