ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ЗДРАВСТВУ: У Требињу организовано потписивање петиције

Д. Ц.

05. 09. 2021. у 18:46

УДРУЖЕЊЕ грађана “Стоп мобинг” из Требиња покренуло је потписивање петиције за доношење Закона о правима, обавезама И одговорностима пацијената у Републици Српској као одговор на све већа кршења људских права у здравственом систему БиХ и дискриминацију пацијената.

ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ЗДРАВСТВУ: У Требињу организовано потписивање петиције

Фото: Д. Цураћ

Петиција грађана за коју је потребно 3.000 потписа биће упућена у Народну скупштину Републике Српске, а како кажу у Удружењу грађана “Стоп мобинг” усвајањем тог Закона сузио би се простор за корупцију у здравству.

- Петиција носи назив „Вирус за који има лек“ јер се сужава простор за корупцију у здравству. У Републици Српској немамо тај закон који би уствари штитио пацијете и њихова права – истакла је Аница Рамић, председник Удружењ гарађана „Стоп мобинг“.

Грађани Требиња који су потписали петицију сматрају да пацијенти морају имати озакоњена своја права.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД НИША: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа