"ЛАСТЕ" ОДУШЕВИЛЕ ТУРИСТЕ: Низ манифестација под заједничким називом "Дани Требишњице" окупио велики број гледалаца

Д. ЦУРАЋ

25. 08. 2021. у 08:12

ПРОТЕКЛИХ неколико дана на реци Требишњици организовано је низ манифестација под називом "Дани Требишњице", које су изазвале одушевљење како грађана тако и великог броја туриста који ово лето бораве у Требињу.

ЛАСТЕ ОДУШЕВИЛЕ ТУРИСТЕ: Низ манифестација под заједничким називом Дани Требишњице окупио велики број гледалаца

Фото Д. Цураћ

Најзанимљивији су, свакако, били скокови у реку Требишњицу са Каменог моста, где је била постављена платформа па је 12 скакача из Требиња, Републике Српске, целе БиХ и Црне Горе са скоро 12 метара изводило скок познат као "ласта". Победник такмичења био је Дино Бајрић који је у три серије прикупио највише бодова и освојио награду од 1.000 КМ.

- Осећај је предиван, време иделано, а оно што ме је посебно одушевило су добри скокови и много људи. Надам се да ћу и наредне године учествовати - истакао је Бајрић.

Другопласирани Евалд Крњић из Тузи код Подгорице такође је био пун позитивних утисака после скокова, док је Требињац Игор Гудељ, више пута победник овог такмичења, освојио треће место.

- Отиснути се са скакаонице, која висину скока продужује на 11 и по метара, није било једноставно. Обично кажу, освојити друго место значи изгубити прво, али у оваквој конкуренцији освојити треће место - за мене је као прво - рекао је Гудељ.

Фото Д. Цураћ

Скокове је оцењиваопеточлани жири, чији је председник био прослављени скакач из Мостара Лоренс Листо.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао је пријем за представнике колектива и појединаца који су допринели да се "Дани Требишњице" успешно организују, а да скокови са Каменог моста поново постану један од догађаја о коме се прича не само у граду, него и шире.

Ћурић је рекао да је у организацију ове манифестације уложено доста труда и енергије, да је директно или индиректно било укључено више од 50 људи, који су се постарали да све прође у најбољем реду.

Фото Д. Цураћ

ТРКЕ ЛАЂА

У склопу манифестације "Дани Требишњице", трке лађа и кајака окупиле су више од 30 такмичара у шест различитих категорија. У три веома узбудљиве трке публика је такмичаре у више наврата поздрављала аплаузом, а најбољи су награђени пригодним новчаним наградама. Након лађа организована је трка кајацима и то у три категорије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)