БОГАТА ЛЕТЊА КУЛТУРНА СЦЕНА: Отворена ликовна колонија у Угљевику (ФОТО)

В. Митрић

19. 08. 2021. у 21:28

ЛИКОВНА колонија "Угљевик 2021" у организацији Центра за културу "Филип Вишњић" и Мисијског одбора Епархије зворничко-тузланске свечано је отворена на летњој сцени Дома културе под покровитељством општине Угљевик.

БОГАТА ЛЕТЊА КУЛТУРНА СЦЕНА: Отворена ликовна колонија у Угљевику (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Седму по реду Ликовну колонију отворио је начелник Угљевика Василије Перић који је истакао да је Угљевик увек рад да угости креативне људе, уметнике. Перић је изразио задовољство што је ова подмајевичка општина домаћин ове културне манифестације.

- Ликовну колонију утемељили смо пре седам година на предлог тада епископа зворничко-тузланског, а данас митрополита дабробосанског Хризостома и захвалан сам нашој Епархији али и митрополиту који ми је тада рекао да прати рад нашег Културног центра, који има лепе и културне догађаје и манифестације и да недостаје ликовна колонија који смо са задовољством прихватили - подсетио је Перић.

Фото: В. Митрић

Угљевички челник се захвалио уметницима, а нагласио да је ликовна колонија настала као потреба за јединством, али и да Угљевик буде домаћин уметницима са друге стране Дрине. Перић је најавио даљу подршку оваквим и сличним манифестацијам.

Директор угљевичког Центра за културу Предраг Вујевић нагласио је да ове године Ликовна колонија броји осам учесника, академских сликара из Републике Српске и Србије те да ће трајати до 26 августа.

- Специфичност ове колоније јесте да има три придружена члана из Угљевика и Лопара, при чему ће поред сликарства бити заступљено и вајарство, уметничка фотографија и дуборез - рекао је Вујевић.

Фото: В. Митрић

Вујевић је истакао да и ове године пратећи програм уз поменуту колонију је и бесплатна школа сликања и вајања за децу узраста од 5 до 15 година.

Вечерашња колонија отворена је уз одговарајући културно-уметнички програм где је наступио глумац из Шапца Зоран Карајић са представом "Бог те мазо" која је настала по роману "Осма офанзива" Бранка Ћопића.

- Ову представу драматизовао је и режирао познати глумац и редитељ Томо Курузовић - напоменуо је Карајић и додао да је ова представа до сада играна 1.197 пута широм бивше Југославије, као и у Њемачкој, Швајцарској, Аустрији, Мађарској, Румунији, Бугарској, Грчкој.Представа је намјењена свим узрастима и доказује да здрав, истински и искрени Ћопићев хумор, не може да поништи ни вријеме ни друштвени односи - додао је Карајић.

Уметници учесници Ликовне колоније су: Павле Голијанин, Наталија Цимеша, Братислав Хедјеши, Срђан Ћеранић, Хаџи Бранко Никитовић, Весна Вујичић из Републике Српске као и Мирјана Вуксановић и Драгана Купрешанин из Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ТРПЕО НЕСНОСНЕ БОЛОВЕ: Мушкарац показао шта је два месеца носио у телу - слика је обишла свет (ФОТО)