ДВАДЕСЕТАК СЕЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Олујно невреме погорило и Прњавор (Фото)

Н. Ђурић

05. 08. 2021. у 20:37

ВЕЛИКУ материјалну штету у више Месних заједница нанело је велико олујно невреме које је у четвртак ујутро погодило прњавоско подручје, а у мраку је, односно без електричне енергије чак двадесетак села.

ДВАДЕСЕТАК СЕЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Олујно невреме погорило и Прњавор (Фото)

Фото: Н. Ђ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је након седнице Општинског штаба за ванредне ситуације да је у Хрваћанима, Чорлама, Грабик Илови, Калабама и Шерег Илови евидентирана знатна материјална штета на стамбеним објектима, као и да је невреме погодило и Поточане, Гаљиповце, Ратковац, Маћино брдо, Шибовску, Печенег Илову и Палачковце.

На рашчишћавању путне инфраструктуре ради Територијална ватрогасна јединица, а на овим пословима одређене извођаче радова ангажовало је и Општинско оделење за стамбено-комулане послове и инвестиције.

- Након невремена за нормално функционисање саобраћаја пре свега био је проблематичан регионални пут према Српцу. Сви категорисани путеви су сада проходни, али је саобраћај на више локалних путних праваца у прекиду због оборених стабала - саопштио је Томаш.

Томаш је рекао да је водоснабдевање у свим олујом погођеним Месним заједницама за сада уредно, као и да су тимови Општинског штаба за ванредне ситуације и општинске управе на терену и раде на процени штете и одређивању приоритета за интервенције надлежних служби.

- Тренутно не можемо говорити о тачном броју оштећених објеката. Приметна је штета и на пољопривредним усевима, воћњацима, пчелињацима и објектима за пољопривредну производњу, али и на сеоским гробљима - навео је Томаш.

Према подацима Полицијске станице Прњавор није било повријеђених лица у јутрошњем олујном невремену.

БЕЗ СТРУЈЕ ДВАДЕСЕТАК СЕЛА

ИЗ прњаворске Електродистрибуције саопштили су да је на готово целом подручју општине велики број пријављених кварова на нисконапонској мрежи због чега је тренутно без струје двадесетак села. Све екипе овог предузећа су ангажоване на терену на отклањању кварова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)