ОД СУТРА ОШТРИЈА КОНТРОЛА: МУП у Републици Српској спроводиће акцију контроле возача - циљ је да се зауставе негативни трендови

Р. С.

05. 08. 2021. у 17:43

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова РС спроводиће од сутра до 9. августа на подручју целе Републике Српске акцију контроле возача под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лекова, а све са циљем заустављања негативних трендова у погледу броја погинулих у саобраћајним несрећама.

ОД СУТРА ОШТРИЈА КОНТРОЛА: МУП у Републици Српској спроводиће акцију контроле возача - циљ је да се зауставе негативни трендови

Д.Пождеровић

Како је наведено из МУП-а Српске, полицајци ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења закона попут превоза деце без седалица, некориштење појаса, кориштење мобилног телефона токо вожмње и друго.

- Оствариваће се вид контроле, тзв. левак, а по принципу нулте толеранције - подвукли су из МУП-а Републике Српске.

Наводе да ће у дане  акције бити ангажовани и службени пресретачи и то управо на критичним правцима широм Српске.

- Акција се спроводи у оквиру кампање "Вози опрезно - путуј безбедно", а у циљу заустављања негативног тренда у погледу броја погинулих у саобраћајним незгодама - истакли су у МУП-у РС.

У јулу је на путевима Републике Српске у саобраћајним несрећама погинуло 14 људи, што је за седам више него у истом периоду прошле године, а у прва три дана августа било је четворо погинулих.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)