СУГРАЂАНИМА НА УСЛУЗИ: Угљевичке хуманитарке прославиле славу

В.Митрић

05. 08. 2021. у 15:40

КОЛО српских сестара из Угљевика је обележило крсну славу - Свету Марију Магдалину, чије име носе, у храму Свете Петке Параскеве, при којем делују од 2009. године.

СУГРАЂАНИМА НА УСЛУЗИ: Угљевичке хуманитарке прославиле славу

фото: В.Митрић

Председница угљевичког Кола српских сестара Анђа Сријемац рекла је да су ове угљевичке хуманитарке у протеклој години несебично помагале и дале свој допринос у борбри против корона вируса.

- У протеклој години били смо домаћини Сабору Кола српских сестара на нивоу Републике Српске подсетила је Сријемац.Током цитаве године помагали су болесне, социјално угроженим, деци која се школују а слабог су имовинског стања.Захвална је свим доброчинитељима који помажу рад ове хуманитарне организације, пре свега начелник Угљевика Василије Перић.

Кум славе, начелник Угљевика Василије Перић изразио је захвалност у честитки чланицама Кола српских сестара за све што чини и раде, а пре свега на очувању традиције, обичаја и љубави које исказују према свима.

- Хвала им за све што чини за наш српски народ и нашу веру православну, али и на хуманитарном раду јер помажу свима онима којима је помоћ потребна - рекао је Перић.

Он је најавио да ће општина Угљевик још снажније и јаче помагати рад ових хуманитарки.

Коло српских сестара „Света Марија Магдалина“ има 150 чланица и бави се искључиво хуманитарним радом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)